Grupul informal Fat frumos si cand vreau eu ia pozitie fata de activitatile ProVita contra drepturilor reproductive. Acest grup s-a coagulat tocmai ca forma de reactie la demersurile organizate de catre ProVita, ce sustine ca vrea sa aboleasca legislatia care permite avortul.

In data de 25 martie 2011, oameni care fac parte din diverse sfere ale activismului social si care impartasesc interesul pentru dreptatea reproductiva, s-au reunit pentru a face un front comun, impotriva actiunilor pe care le intreprinde asociatia ProVita. Astfel s-a nascut "Asociatia Fat-Frumos si cand Vreau Eu".

Trebuie subliniat ca aceasta este una dintre putinele actiuni care sunt intreprinse impotriva discursului unei asociatii ce pretinde ca lupta pentru “viata”, anume ProVita, uitand de sutele de mii de victime ale unei legislatii anti-avort, pe care noi romancele am trait-o pe propria piele, in timpul Comunismului. Dupa cum nota publicatia HotNews, "despre dezastrul demografic si psihologic provocat de cele aproape doua milioane de <<decretei>> vorbesc mame, copii, medici si moase in documentarul <<Nascuti la comanda. Decreteii>>". [Filmul poate fi vazut online, prin intermediul YouTube]

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

In aceste conditii, cand Asociatia ProVita face serioase presiuni pentru revenirea la legislatia pre-decembrista, este nevoie de cat mai multe luari de atitudine. Site-ul SpunesiTu a initiat la randul sau, o dezbatere foarte bine-venita, pe aceasta tema.

“Luam pozitie fata de activitatile asociatiei ProVita impotriva drepturilor reproductive si
libertatilor individuale ale femeilor. In data de 26 martie 2011, asociatia ProVita a organizat <<Marsul pentru Viata>> simultan in orasele Bucuresti, Timisoara si Satu Mare cu scopul de a solicita “in mod special abolirea intregii legislatii care permite avortul” (potrivit manifestului marsului postat pe site-ul organizatiei: www.provitabucuresti.ro. Marsul s-a inscris intr-o serie de actiuni ale organizatiei menite sa limiteze drepturile reproductive din Romania”, subliniaza, intr-un comunicat de presa, nou-formatul grup, “Fat frumos si cand vreau eu”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri