Grupul informal Fat frumos si cand vreau eu ia pozitie fata de activitatile ProVita contra drepturilor reproductive. Acest grup s-a coagulat tocmai ca forma de reactie la demersurile organizate de catre ProVita, ce sustine ca vrea sa aboleasca legislatia care permite avortul.

"Una dintre aceste actiuni este campania “Vreau sa aflu!”, organizata in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si cu alte unitati scolare. Prin aceasta campanie de informare si educare destinata elevilor in scoli si licee, ProVita foloseste valorile fundamentalist crestine pentru a-si justifica si a-si promova in fata unei audiente captive si impresionabile de adolescenti atitudinea explicita anti-avort si anti-contraceptie”.

Consideram ca o organizatie care sustine ca orice forma de contraceptie este abortiva ingradeste accesul la o educatie sexuala adecvata a tinerelor din scoli. Mai mult decat atat, ProVita intentioneaza sa monteze in zonele centrale din Bucuresti pentru o perioada pilot de o luna, panouri de reclama cu mesaje implicit anti-avort (un exemplu de panou poate fi vizualizat la www.provitabucuresti.ro.

Eforturile acestei organizatii de criminalizare a avortului, de dezinformare in ceea ce priveste educatia sexuala/contraceptiva, de promovare a valorilor conservatoare crestine, de incalcare a drepturilor fundamentale ale femeilor si ale comunitatii LGBT se desfasoara sistematic, iar unele au suportul unor institutii publice.

In acest scop, solicitam incetarea oricarui fel de parteneriat intre Provita si institutiile de stat. Intr-o tara in care avortul este legal si care are o istorie pro-natalista dezastruoasa, noi consideram necesara luarea unor masuri fata de activitaile anti-avort ale organizatiei ProVita”, sustine organizatia “Fat-Frumos si cand vreau eu”.

Nota redactorului:

Cu adevarat, astazi, in societatea noastra, discutia depre avort este extrem de delicata. Sustinatorii abordarilor de tip “ProVita”, cunoscuti in intreaga lume sub denumirea “pro-life” argumenteaza in baza unor valori extrem de traditionaliste, dominate de fundamentalism crestin. O femeie condamnata de catre fundamentalismul islamic la moartea prin lapidare pentru adulter, nu este cu nimic diferita fata de o femeie care moare sub trauma unui avort improvizat si aflat in afara legii, ce o obliga, indiferent de circumstante, sa devina mama.

Filmul documentar al lui Florin Iepan, dej pomenit, ce vorbeste despre politicile pro-nataliste din perioada Ceausista si care au provocat moartea sau trauma fizica si psihologica a milioane de femei (si a familiilor lor), arata foarte bine, de ce in nicio privinta, discursul radical nu este cea mai buna solutie. “Ceausescu a pus capat si tuturor mijloacelor de contraceptie. Ele (n.r. femeile) erau fortate sa devina mame”, spune o voce din off, in incipitul documentarului lui Iepan...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri