Imaginati-va mii de femei care participa la un mars de protest in Brasov, alte cateva mii la Constanta si Cluj, Baia-Mare si Iasi, mii de femei care se aduna in Piata Universitatii din Bucuresti, cu scopul de a demonstra pentru demnitatea lor, pentru drepturile lor, pentru a-si cere vizibilitatea in spatiul public.

„Demnitatea femeilor nu se stabileste pe criterii masculine”; „Berlusconi, da-ti demisia”; „Berlusconi, du-te in Egipt, la Mubarak si ale sale nepoate”; „Italia nu este un bordel”, au fost doar cateva dintre mesajele afisate de catre protestatre, dupa cum a relatat site-ul Spunesitu, prin intremediul corespondentei Floarea Codrea care a participat la proteste.

Foto: Nettaphoto

Site-ul La Repubblica, singura publicatie importanta care face opozitie curentului Berlusconi, a creat o sectiune speciala care a promovat marea manifestatie “Se non Ora Quando” (Daca nu acum, atunci cand) si care furnizeaza materiale foto si video, in legatura cu cele intamplate in Italia, in data de 13 februarie 2011.

La Roma, in Piazza del Popolo s-au citit cateva dintre mesajele sustinatoarelor protestului - femei italiene care apartin tuturor mediilor si categoriilor sociale. Este incredibil cat sunt de treze aceste femei:

  • “Voi fi in Piata fiindca am 65 de ani si imi amintesc de zilele cand femeile nu puteau deveni magistrati, dar puteau sa fie ucise din motive de onoare si nu vreau sa ma intorc in urma, nici macar un centimetru!”, spune una dintre acestea.
  • “Sunt bunica si sunt aici fiindca nepoata mea de 9 ani cunoaste cuvantul <<escorta>>”
  • “Scriu de la Modena si voi fi in Piata fiindca stiu ce inseamna sa fii atinsa de un barbat care ar fi putut fi bunicul meu.”
  • “Scriu pentru mama mea care a tras in sus o intreaga familie de una singura si nimeni nu i-a spus <<multumesc>>”.

In acelasi timp, foarte multi barbati italieni au sustinut aceasta manifestatie:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri