Imaginati-va mii de femei care participa la un mars de protest in Brasov, alte cateva mii la Constanta si Cluj, Baia-Mare si Iasi, mii de femei care se aduna in Piata Universitatii din Bucuresti, cu scopul de a demonstra pentru demnitatea lor, pentru drepturile lor, pentru a-si cere vizibilitatea in spatiul public.

Indiferent de varsta si nationalitate, de educatie si de ocupatie, de culoarea politica sau de orientarea sexuala, un milion de femei au umplut, in data de 13 februarie, piatele si strazile Italiei, dar si din alte orase ale lumii (acolo unde comunitatile italiene sunt puternice), pentru a-si striga nemultumirea fata un prim-ministru care le-a facut tara de rusine.

Manifestatia din Milano - Piazza Castello, 13 februarie:

Berlusconi face, din 21 decembrie, obiectul unei anchete in scandalul "Rubygate" pentru ca ar fi platit prestatiile sexuale ale unei minore, marocana Karima El Mahroug, supranumita Ruby, si pentru ca a comis un abuz in functie cerand eliberarea ei din arest in luna mai. (sursa 9am.ro)

Multiplele scandaluri sexuale in care a fost implicat premierul Berlusconi, au fost picatura care a umplut paharul. Cu toate acestea, originea problemei care le-a scos pe italience in strada este ceva mai veche si ceva mai bine infipta in cultura italiana; o cultura in care egalitatea de gen reprezinta, inca, o problema spinoasa. Iar atunci cand drepturile si libertatile femeilor sunt cu dificultate respectate, iar pe deasupra, mai apare si un prim-ministru a carui politica de promovare a femeilor in politica se face, de ani buni, pe baza unor criterii discutabile, lucrurile sunt condamnate la degenerare, explica foarte bine site-ul Spunesitu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri