28 Ianuarie 2011 publicat în Social 40 share-uri

Romania se afla pe primul loc in Europa ca rata a mortalitatii cauzata de cancerul de col uterin, riscul de deces fiind de 3 ori mai mare decat media europeana. Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin are ca prioritate educarea femeilor asupra efectelor dezastruoase ale acestei boli.

Despre cancerul de col uterin

Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt determinate de infectii persistente cu tulpini oncogenice ale virusului HPV4, asa cum a fost evidentiat si in studiile clinice ale prof. german Harald zur Hausen, care a primit Premiul Nobel pentru Medicina in 2008 pentru aceasta descoperire. Vaccinul HPV este destinat prevenirii infectiilor cu tulpinile oncogenice HPV 16 si 18 care determina cel putin 70% din toate cazurile de cancer de col uterin; recent s-a descoperit ca vaccinarea poate oferi protectie si dincolo de aceste tulpini.

Cancerul de col uterin omoara in conditiile in care se ajunge tarziu la medic. Infectiile cu HPV sunt asimptomatice: nu inteapa, nu dor, nu sangereaza, iar cand ajung sa aiba aceste manifestari, vorbim de cancer invaziv.

Implica-te!

Asociatia Europeana pentru Prevenirea Cancerului Cervical (ECCA) se bazeaza pe tine sa fii parte din punerea in aplicare a unor programe eficiente de prevenire a cancerului de col uterin, pentru toate femeile din Europa. Pentru aceasta nu este nevoie decat sa semnezi o petitie! ECCA incearca sa obtina un milion de semnaturi inainte de a prezenta petitia in Parlamentul European, in fata Presedintelui Comisiei si a Comisarului pentru Sanatate. Implica-te si spune Stop cancerului de col uterin si semneaza petitia aici: https://www.cervicalcancerpetition.eu/

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri