Copii si mame din 40 de tari aflate in curs de dezvoltare sunt expusi zilnic riscului de a se imbolnavi de tetanos, multi dintre cei afectati de aceasta maladie traind in zone greu accesibile, lipsite de serviciile medicale de baza.

Mamicile vor fi cele care vor decide cele patru orase castigatoare. Astfel, incepand cu luna Ianuarie, pagina de Facebook “Lumea mamicilor” va fi locul in care mamele vor avea posibilitatea sa sustina campania globala “1 pachet = 1 vaccin”, participand la mozaicul Pampers-UNICEF si in acelasi timp, sa sustina maternitatea din orasul pe care il doresc, adunand cat mai multe voturi pentru orasul lor.

Impreuna vom putea ajuta la salvarea mamicilor si bebelusilor din zonele afectate de tetanos, dar, in egala masura, putem contribui la oferirea unor conditii mai bune in maternitati, mamicilor si bebelusilor pe care acestea le aduc pe lume in Romania”, declara reprezentantul Pampers in România.

Sustinatori ai campaniei in 2010 - Nico, Analia Selis, Anca Turcasiu, Andreea Berecleanu, Rita Muresan, Bianca Brad si Chris Simion, carora li s-au alaturat anul acesta Mihaela Cernea, Wilmark, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Andi Moisescu, psihologul Cristiana Haica si mama ambasador al campaniei, Tanta Nedelcu, invita toate mamele din Romania sa se alature campaniei “1 pachet = 1 vaccin” in 2011.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Despre tetanos la nou-nascuti

Pentru ca populatia cu cel mai mare risc de imbolnavire traieste in mediul rural, fara a avea acces la servicii medicale sau educatie, viteza cu care se raspandeste tetanosul nu este cunoscuta.

Dr. Rownak Khan, specialist UNICEF: ”Tetanosul, cunoscut de asemena sub denumirea de ”ucigas tacut” este veriga slaba a sistemelor de sanatate. Cele mai multe decese au loc acasa si apar in randul celor mai vulnerabile populatii, care traiesc in locuri greu accesibile. Cu toate acestea, tetanosul este o boala care poate fi prevenita printr-un simplu vaccin – chiar si un singur deces survenit in urma bolii fiind un adevar greu de suportat.

Pentru multe dintre femeile si copiii afectati de tetanos, pana si cele mai de baza servicii medicale sunt un lucru la care nici macar nu viseaza. De aceea, este nevoie, mai mult decat oricand, sa actionam impreuna pentru a-i ajuta pe cei care sunt expusi acestei boli. Este inacceptabil ca mii de copii sa moara din cauza unei boli care poate fi combatuta printr-un vaccin ”.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri