14 Ianuarie 2011 publicat în Social 37 share-uri

Asociatia Salveaza Vieti ne aduce vesti bune. Au fost stransi 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic. Totusi, trebuie sa fim in continuare alaturi de acesti copii.

“In martie 2009, cazul unui tanar de 18 ani, Dragos Croitoru, bolnav de leucemie, pe care nu-l cunosteam dar a carui situatie ne-a impresionat, ne-a adus fata in fata cu sistemul medical romanesc si cu autoritatile statului. Am inteles atunci ca societatea civila trebuie sa actioneze si ca stand si privind pasiv, lucrurile nu se pot schimba. Asa ca un grup de 7 tineri, cu preocupari si expertize diverse, am decis sa infiintam asociatia Salveaza vieti”, se auto-prezinta membrii acestei asociatii foarte active in spatiul social romanesc. Garbo a mai scris despre demersurile Asociatiei SALVEAZA VIETI aici si aici. Sa ii sprijinim!

In luna decembrie 2010, Asociatia Salveaza Vieti a obtinut donatii in valoare de peste 400.000 de euro in urma campaniei dedicate infiintarii primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic din Romania, la Clinica de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timisoara. Cea mai mare parte a sumei a rezultat in urma redirectionarii de catre companii a 20% din impozitul pe profitul aferent anului 2010, circa 300 de firme, majoritatea IMM-uri, si 80 de persoane fizice contribuind la strangerea fondurilor.

In perioada 15 ianuarie-31 martie 2011 se va desfasura a doua parte a campaniei, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, prin care orice persoana va putea dona 2 EUR prin SMS, la numarul 858, gratuit in orice retea de telefonie mobila (nu se percepe TVA).

„Prin aceasta campanie am scos la iveala o facilitate a codului fiscal de care firmele mici si mijlocii nu stiau. Pentru mediul de afaceri, informatia despre 20% este un fel de E112 pentru oamenii bolnavi. Aceasta facilitate a demonstrat ca poate salva vieti. Ne-am bucurat foarte mult sa vedem atat de multi oameni de afaceri responsabili, care au ales sa redirectioneze banii catre un proiect concret in loc sa-i trimita in gaura neagra a statului. Promitem tuturor celor care au ajutat la strangerea fondurilor ca vor vedea cat de curand posibil rezultatele contributiei lor. Multumita lor suntem aproape la jumatatea drumului, vom atinge mai usor obiectivul de 1 milion de euro si astfel ne vom putea indeplini promisiunea catre copiii bolnavi de cancer, care asteapta de la noi o sansa in plus la viata”, a declarat Carmen Uscatu, Presedinte Salveaza Vieti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri