In ultimii 50 de ani, peisajul social, relatiile dintre noi oamenii s-au schimbat radical. Cum se comporta barbatii acum, cand femeile nu mai sunt acele "fiinte neajutorate"? Este adevarat ca independenta castigata de femei face ca in sens contrar, barbatii sa isi piarda din utilitate si responsabilitate, transformandu-se in vesnici adolescenti?

In ceea ce la priveste pe femei, societatea le-a invatat sa le fie frica de un lucru, mai mult decat orice: sa le fie frica de a nu ramane singure. Iar oponentii anti-feministi sunt mari maestri in a jongla cu aceasta frica, determinandu-le pe acestea sa reziste autonomiei asistate medical pe care au castigat-o, pentru ca altfel ar ramane "fete batrane", singure si fara un barbat alaturi.

“Insa oponentii progresului gresesc!”, sustine editorialistul de la The Guardian, Hugo Schwyzer. Lasand la o parte judecatile lor eronate cu privire la dreptul femeilor de a-si controla capacitatile reproductive si autonomia, ei gresescin privinta barbatilor, spune Schwyzer.

Traditionalistii gresesc crezand ca vulnerabilitatea femeilor ii determina pe barbati sa isi dezvolte o atitudine matura si ca fara aceasta fragilitate, ei se pot scufunda in iresponsabilitate. Este adevarat ca barbatii au fost invatati ca valoarea lor consta in cat de bine stiu sa isi demonstreze puterea in fata unei femei vulnerabile, dar este de asemenea adevarat ca rolurile traditionale de gen ii afecteaza pe barbati, in egala masura in care le afecteaza pe femei…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Privilegiul masculinitatii nu este in niciun caz un garant al fericirii si sanatatii lor, pentru ca ei incearca in disperare sa joace rolul protectorului si a celui care asigura hrana familiei de atatea generatii. Feminsmul, impreuna cu aceste noi tehnologii medicale ale contraceptiei si reproducerii, le dau barbatilor sansa de a-si regandi si reevalua vloarea si scopul.

Le ofera posibilitatea de a deveni aliati intimi ai partenerelor lor, le ofera posibilitatea de a uita de responsabilitati bazate pe o doctrina a datoriei si dependentei. Barbatii au acum sansa de a fi iubiti pentru ceea ce sunt pe de-antregul, mai degraba decat pentru ceea ce pot asigura, concluzioneaza Hugo Schwyzer.

Foto: Shutterstock
I.S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri