In ultimii 50 de ani, peisajul social, relatiile dintre noi oamenii s-au schimbat radical. Cum se comporta barbatii acum, cand femeile nu mai sunt acele "fiinte neajutorate"? Este adevarat ca independenta castigata de femei face ca in sens contrar, barbatii sa isi piarda din utilitate si responsabilitate, transformandu-se in vesnici adolescenti?

Iar aceasta teorie poate fi explicata cam asa: “in vremurile bune”, femeile aveau mai putine drepturi, oportunitati si siguranta redusa. Din punct de vedere economic, fizic si sexual, femeile se bazau foarte mult pe protectia barbatilor.

Aceasta vulnerabilitate a femeilor i-a determinat pe barbati sa devina un fel de cavaleri, protectori ai sotiilor lor, ai mamelor, surorilor si fiicelor lor. Aceasta atitudine era necesara pentru a le oferi un sentiment de siguranta mult mai "fragilelor" femei.

Teoria de sorginte esentialista arata ca femeile si barbatii au fost facuti pentru scopuri radical diferite, iar societatea functioneaza mult mai bine atunci cand fiecare sta in aceste cutii pe care natura si Dumnezeu le-au construit pentru fiecare.

Bineinteles, in opinia traditionalistilor, Feminismul a facut "imensa greseala" de a le arata femeilor drumul autonomiei. In ultimle cinci decenii, femeile au obtinut o multitudine de drepturi, au acces la metode contraceptive, la educatie si la oportunitati economice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei

Cu cat femeile au devenit mai independente, spune aceeasi teza conservatoare, barbatii au inceput tot mai mult sa puna la indoiala vechiul rol "cavaleresc". De ce sa mai continue barbatii sa le protejeze pe femei, de vreme ce acestea insista ca se pot descurca foarte bine si fara ei? Implicit, barbatii au renuntat sa isi mai asume responsabilitati, spun traditionalistii, invinuind miscarea Feminista ca ar fi distrus nucleul societatii - familia.

Beneficiul vremurilor trecute era acela ca barbatii isi puteau propulsa ego-ul si stima de sine, stiind ca femeile fragile, delicate si vulnerabile au nevoie de ei, pentru a se baza exclusiv pe forta si auto-controlul lor. Conservatorii insista astfel asupra tezei ca femeile care isi folosesc prea mult suveranitatea pe care au castigat-o in ceea ce priveste corpul lor (folosind metode contraceptive, profitand de dreptul de aface un avort si de noile tehnologii ale reproducerii) risca sa ii transforme pe barbati in fiinte irelevante. Iar barbatii care nu vor avea un scop, se vor comporta precum vesnici adolescenti, refuzand legamintele. Acestia vor trai multumiti cu gandul ca orice s-ar intampla din punct de vedere sexual, o femeie va avea grija sa resolve problemele.

„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri