"Va propun sa facem o noua miscare civica, una de masa, nu un institut sau un centru, o alianta pentru Romania curata. In fiecare catun, sat sau oras, daca exista macar doi oameni care sunt revoltati de felul in care functioneaza statul capturat de niste partide jefuitoare, acesti doi oameni ar trebui sa se adune si sa faca un nucleu al Romaniei curate"- Alina Mungiu-Pipidi.

“Intrebarea care se pune este daca mai exista in Romania oameni neangrenati in cercurile clientelare ale unora sau altora, care sa arate aceeasi pasiune fata de curatarea vietii noastre politice cum vedem la pastrarea Bucurestiului vechi sau a naturii de la Rosia. Si cati sunt ei? Ca sa conteze, trebuie in primul rand sa aiba curajul sa faca pasul in fata si sa formeze un grup”, scrie Alina Mungiu Pipidi, intr-un editorial publicat de Romania Libera, in care aceasta anunta demararea actiunii pentru o Romanie curate.

“Trebuie sa articuleze o miscare, una care sa oblige statul la o guvernare mai decenta, nu asta in care se dau legi gresite in fiecare zi. In tarile foarte corupte, in care si politia e uneori in cardasie cu hotii, oamenii care au de pierdut se asociaza si se apara singuri.

Fac comitete de supraveghere cetateneasca, in care femeia care matura trotuarul, mosii care joaca table in fata casei, copiii care joaca mingea stau cu totii cu ochii si pe gardurile celor care lipsesc de acasa. Pe strada pe care am locuit eu un an in Washington, intr-un cartier prost, era o eticheta ca de alarma, pe care scria: Strada aceasta e vegheata de cetateni. Si asta va propun eu astazi”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Foto front si main: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dragos Stoica

Iulia S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri