Saptamana trecuta, intreaga opinie internatioanala, oameni simpli si organizatii de aparare a drepturilor omului au protestat impotriva anuntului ca iraniana Sakineh Ashtiani va fi spanzurata, dupa ce o imensa presiune international desfasurata la toate nivelurile a reusit sa o scape pe aceasta de moartea prin lapidare.

Un mesaj urgent a facut inconjurul lumii: "Maine (n.r. 4 noiembrie 2010), Sakineh va fi spanzurata! Semneaza aceasta petitie ca sa ii salvam viata!"

Sakineh nu a mai fost spanzurata in ziua anuntata, insa va putea muri in orice clipa, dar nimeni nu stie sigur cand se va intampla asta. Iar starea de incertitudine este o tortura psihica poate chiar mai rea decat insasi moartea, subliniaza siteul www.digitaljournal.com. Chiar daca vom reusi sa salvam viata lui Sakineh, oare cum va reusi ea sa se ridice din acest adanc cosmar in care a fost aruncata de o lege islamica nedreapta?

Omorata cu pietre?! Militanta Farah Salka vorbeste despre viata femeilor arabe

Femeia de 43 de ani a scapat de omorul prin lovituri cu pietre, pedeapsa pentru adulter, datorita unei campanii internationale pe care au demarat-o copiii ei in varsta de 22 si 17 ani si care spun ca mama lor este nevinovata. Ei descriu aceasta sentinta ca pe un adevarat cosmar si spun ca marturisirea femeii ar fi fost obtinuta prin tortura. Insa cosmarul nu a luat sfarsit aici, autoritatile de la Teheran implicand-o pe femeie intr-un nou proces nedrept, nesustinut de probe, prin care aceasta este acuzata de moartea sotului ei. Pedeapsa: moartea prin spanzurare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Ceea ce este si mai tragic este faptul ca Sakineh Ashtiani a devenit in mod grotesc, un fel de papusa de carpe, prin care Iranul manipuleaza opinia publica internationala. A amenintat de mai multe ori ca femeia va fi excutata, pentru a renunta apoi in ultima clipa, datorita presiunilor internationale diplomatice si non-guvernamentale.

Mai multe relatri l-au descries pe insusi presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy intr-o conversatie telefonica dura cu autoritatile Iraniene, amenintand Iranul ca in cazul in care se va atinge de un “singur fir de par” al Sakinehei, negocierile Frantei cu Teheranul, pe orice tema, vor fi sistate.

La randul sau, Iranul considera aceasta presiune internationala de nivel inalt, o interventie in treburile sale, spunand ca tarile vestice au devenit ‘atat de nerusinate incat au transformat cazul lui Sakineh Mohammadi Ashtiani, care ar fi comis crima si tradare, intr-un caz al incalcarii drepturilor unei natii”.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri