12:10, 5 Octombrie 2010 publicat în Social

Dilma Rousseff a castigat duminica prima runda a alegerilor prezindentiale din tara sud-americana, cu 46,8% din voturile alegatorilor, lipsindu-i doar cateva procente pentru a castiga alegerile detasat, inca din primul tur.

In data de 31 octombrie urmeaza al doilea tur de scrutin cand brazilianca se va infrunta cu Jose Serra, candidat ce a obtinut 32,6% dintre voturi. Deoarece Dilma Rousseff are mari sanse de a castiga alegerile din Brazilia si pentru ca este femeie, atentia presei din intreaga lume se indreapta catre scena politica braziliana. Daca va deveni presedinta, Dilma ar incuraja tot mai multe femei sa preia fraiele puterii politice, in tarile lor.

Ceea ce este foarte important este ca o astfel de femeie trebuie sustinuta cu toata taria atat de colegii politicieni, cat si de catre populatie. Rousseff detine sprijinul presedintelui Luiz Inacio Lula da Silva care a numit-o Ministru al Energiei si mai apoi, sefa a Executivului. Ascensiunea Dilmei Rousseff este una a unui politician adevarat.

Viata Dilmei seaman foarte tare cu o melodrama sud-americana. Ea a fost o luptatoare de guerilla, aderand la ideile marxiste, pentru ca mai apoi sa se alature rezistentei impotriva dictaturii militare braziliene, la sfarsitul anilor ’60. In 1970 ea a fost arestata, torturata si tinuta in inchisoare pentru aproape trei ani.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

Dupa eliberare, Rousseff si-a refacut viata alaturi de Carlos Araújo, partenerul ei de 30 de ani. Impreuna, cei doi fac parte din grupul fondatorilor Partidului Democrat al Muncii din Brazilia, iar Dilma s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai activi membri, participand in numeroase campanii.

Acum, Brazilia se pregateste pentru a avea prima femeie sefa de stat, din istoria sa!

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

Foto front si main: Wikimedia

si Foto int. art: Wikimedia


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri