Romanii sunt provocati sa identifice lucrurile folositoare pe care le arunca zilnic la gunoi!

12:09, 13 Septembrie 2010 publicat în Social

Ai idee cate lucruri folositoare ai aruncat azi la gunoi? Pachetul de biscuiti, sticla de apa, cutia de suc, conserva, cutia de cereale – sunt doar cateva dintre ambalajele pe care le folosim in fiecare zi si pe care le aruncam la gunoi, fara sa stim ca ele sunt deseuri de ambalaje care pot fi reciclate, daca sunt colectate selectiv.

Eco-Rom Ambalaje lanseaza campania de informare si educare cu privire la colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje: “Colecteaza selectiv! Deseurile de ambalaje se recicleaza!”.

Ai idee cate lucruri folositoare ai aruncat azi la gunoi? Pachetul de biscuiti, sticla de apa, cutia de suc, conserva, cutia de cereale – sunt doar cateva dintre ambalajele pe care le folosim in fiecare zi si pe care le aruncam la gunoi, fara sa stim ca ele sunt deseuri de ambalaje care pot fi reciclate, daca sunt colectate selectiv. Acesta este mesajul prin care campania din acest an organizata de Eco-Rom Ambalaje isi propune sa informeze populatia asupra importantei si necesitatii colectarii selective a deseurilor de ambalaje generate in gospodarii, si care are ca scop reciclarea.

Citeste si:
Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în...
Studiu: 71% dintre copii...

“Campania este principalul program Eco-Rom Ambalaje dedicat publicului, cu precadere celor care au acces la serviciile de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje. Programul a fost demarat anul trecut, cand am organizat Caravana Colectarii Selective in Bucuresti si 8 localitati. Anul acesta, campania va ajunge in 17 orase. Pentru ca informatia sa ajunga la populatie si sa determine o schimbare de comportament, este nevoie de o comunicare sustinuta: populatia trebuie sa inteleaga ce este colectarea selectiva, cum se face corect si mai ales de ce este important sa separam deseurile.”, a declarat Mugurel Radulescu, Presedinte Eco-Rom Ambalaje.

Campania “Colecteaza selectiv! Deseurile de ambalaje se recicleaza!” se desfasoara in perioada 8 septembrie – 3 octombrie 2010, in Bucuresti si 16 orase din tara – localitati-cheie in care Eco-Rom Ambalaje sustine realizarea programelor de colectare selectiva: Bacau, Baia Mare, Brasov, Cluj, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Iasi, Mangalia, Medias, Piatra Neamt, Sfantu Gheorghe, Sighetul Marmatiei, Slobozia, Tulcea si Zalau.

In cadrul campaniei, romanii sunt invitati sa participe la concursul national “Tu ce deseuri de ambalaje ai generat astazi?”, prin care Eco-Rom Ambalaje lanseaza o provocare: fiecare dintre noi ar trebui sa fie atent la deseurile de ambalajele pe care le genereaza. Pornind de la definitia deseului de ambalaj, si anume ambalajul ramas dupa folosirea fiecarui produs, concurentii sunt invitati sa numeasca 5 deseuri de ambalaje reciclabile diferite. Daca cele 5 raspunsuri sunt corecte, concurentul intra automat in tragerea la sorti care va avea loc la finalul campaniei si in urma careia vor fi oferite 50 de biciclete, unui numar de tot atatia castigatori.

Citeste si:
7 acțiuni concrete pentru salvarea mediului
7 acțiuni concrete pentru...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri