Ai idee cate lucruri folositoare ai aruncat azi la gunoi? Pachetul de biscuiti, sticla de apa, cutia de suc, conserva, cutia de cereale – sunt doar cateva dintre ambalajele pe care le folosim in fiecare zi si pe care le aruncam la gunoi, fara sa stim ca ele sunt deseuri de ambalaje care pot fi reciclate, daca sunt colectate selectiv.

Inscrierea la concurs se poate face on-line, pe site-ul campaniei: www.colecteazaselectiv.ro sau prin sms la numarul 1873 (numar cu tarif normal, valabil in toate retelele de telefonie mobila).

Identificarea deseurilor de ambalaje este primul pas in circuitul reciclarii. A recunoste un deseu de ambalaj, de fiecare data cand il folosesti, inseamna sa constientizezi existenta lui si faptul ca el nu este gunoi, ci trebuie sa fie reciclat. Consideram ca acesta este primul pas in eforturile de a informa, educa si constientiza romanii cu privire la importanta colectarii selective, pentru a-i determina astfel pe cat mai multi dintre noi sa depuna deseurile de de ambalaje separat de gunoiul menajer. Lucru care este cu atat mai important cu cat, in Romania, 60% din deseurile de ambalaje sunt generate de populatie.”, a adaugat Mugurel Radulescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

In cadrul campaniei, alaturi de platforma on-line www.colecteazaselectiv.ro, mesajele de colectare selectiva precum si invitatia la concurs vor fi comunicate, atat in Bucuresti cat si in celelalte 16 orase ale campaniei, prin: prezenta promoterilor in parcurile si pietele din fiecare locatie, cu actiuni de impartire de materiale informative si saci colorati in culorile colectarii selective (galben, albastru si verde), prin machete in ziarele locale, prin concursuri radio (statii locale). In plus, in Bucuresti vor fi expuse afise cu mesaje de colectare selectiva in garniturile de metrou, pe toata perioada campaniei.

De asemenea, cu ocazia campaniei, Eco-Rom Ambalaje lanseaza, in Bucuresti, programul-pilot de home advising. Acesta presupune actiuni de door-to-door a mai multor echipe special pregatite, care sa discute cu oamenii despre colectarea selectiva: cum se face corect si de ce este importanta. In cadrul actiunilor de home advising, bucurestenii vor primi materiale informative despre colectarea selectiva, saci colorati, in culorile colectarii selective si pixuri realizate din PET-uri reciclate.
22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri