Am frumusete, la ce-mi mai trebuie minte?!

12:08, 23 August 2010 publicat în Social

ôE cool sa fii ignorant?ö De foarte multe vreme incoace observ un fenomen incredibil - in sensul interogativo - afirmativ al cuvantului. Din cele mai vechi timpuri se crede ca inteligenta il ridica pe om, il face bogat, specialist, valoros.

“Ete na!” Daca in Evul Mediu sa stii sa faci o roata era un semn de pregatire, daca in Antichitate era bine sa stii sa te lupti, sa construiesti o arca sau sa inventezi un obiect util bunului mers al agriculturii, de exemplu, daca era bine sa stii sa te bati in Arenele Romane, daca era bine sa fii Centurion, daca era bine sa fii filozof si sa discuti in Agora, daca era bine sa pictezi Capela Sixtina sau sa desenezi Ceasuri Moi, daca era bine sa creezi orice forma de arta, daca era bine sa fii un general cu o strategie extraordinara, sa construiesti piramide si apeducte, daca era bine sa fii cult si informat, cu trecerea timpului aceste calitati au intrat in desuetudine.

Nu vreau sa traiesc momentul in care "intelegent", "geniu", "gospodar", "inventator", " constructor", "inginer" " medic", "profesor" chiar, vor ajunge arhaisme, regionalisme sau chiar vor fi scoase din dictionar fiind considerate "prostii".

Citeste si:
C─âderea p─ârului dup─â Covid. Exist─â un tratament cu adev─ârat eficient!
C─âderea p─ârului dup─â Covid....

Suntem contemporani cu un fenomen oribil, unul care tinde sa se manifeste din ce in ce mai pregnant, sa ne cotropeasca si sa ne faca sa uitam de ce avem creier de fapt? Va incepe sa devina un organ de care ne putem lipsi fara nici o problema, unul ca apendicele sau spilna, fara care poti trai bine mersi pana la adanci batraneti!

Nu mai e cazul sa mai intrebati de ce, pentru ca va spun asa: intrebati daca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, raspund unii “da”, altii “nu stiu”, “hi hi hi”, intrebati cine a inventat becul, raspund habar n-am “hi hi hi”. Intrebati unde s-au dus milioanele din conturile clientilor, directoarea de operatiuni raspunde nu stiu, “hi hi hi”, intrebat unde a disparut flota Romaniei, presedintele raspunde "nu stiu, se va cerceta hi hi hi”, intrebati politicienii unde va ajunge tara asta in putin timp, raspund invariabil, "nu se stie, ha ha ha”!

Citeste si:
Festive Roses - un look premium de prim─âvar─â by SABON
Festive Roses - un look...

Lista continua de la cea mai mica si neinsemnata informatie, pana la cea mai importanta arma nucleara, informatie secreta sau opera capitala! Incepand cu cel mai mic copil si pana la cea mai batrana persoana, lumea da din umeri si raspunde la fel: “nu stiu, hi hi hi”. Daca esti blonda sau bruneta, alb sau negru, raspunsul este acelasi: “habar n-am, hi hi hi”.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri