E cool sa fii ignorant? De foarte multe vreme incoace observ un fenomen incredibil - in sensul interogativo - afirmativ al cuvantului. Din cele mai vechi timpuri se crede ca inteligenta il ridica pe om, il face bogat, specialist, valoros.

Toate raspunsurile graviteaza in jurul ideii de: am bani, nu trebuie sa am si creier, “am frumusete, la ce-mi mai trebuie minte, am masina cu clima bizonica, pentru ce ar trebui sa-mi bat capul cu alte probleme, iar informatiile de care am nevoie sunt in carti sau pe net, pentru ce sa le am la purtator?!”

Intrebati daca ne spune ceva incalzirea globala, raspundem “nu stiu”, intrebati cu cine am votat raspundem “nu stiu, ca n-am fost la vot”, intrebati cine a fost Hugo, raspundem ca ceva jucator de fotbal, intrebati cine a fost Schopenhauer, raspundem ca ceva nabab din Orientul MIjlociu. De la fotomodele, care oricum n-au nevoie de creier, ca nu se vede si nu-i la moda, la presedinti de Stat si oameni influenti, de la tanti care vinde leustean in coltul blocului, la starlete de Hollywood, toti isi etaleaza ignoranta si o ridica la rangul de calitate suprema.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară


Vorbesc despre prostie, despre ignoranta, despre indiferenta si dezinteres!

Cu cat mai des spui “nu stiu, hi hi hi”, cu atat esti mai bogat, mai interesant, mai cautat, mai mediatizat, mai valoros!

Si nu vorbesc despre lipsa de informatie, care este compensata de o inteligenta nativa, capabila de a face un paralelism, o analiza rapida si o judecata sanatoasa in momentul in care este obtinuta! Si nu vorbesc despre naivitate, despre increderea oarba intr-o persoana, despre o anumita trasatura de superficialitate, care poate fi tratata corespunzator, nu! Vorbesc despre prostie, despre ignoranta, despre indiferenta si dezinteres!

Auzim doar atat: “Nu stiu si nu ma intereseaza”, “habar n-am si nu-i treaba mea”, “nu vreau sa stiu, ca am deja destule pe cap”, “lasa-ma'n pace ca le am eu pe ale mele”, “de ce te doare, ca nu-i treaba ta”, “lasa-i da-le pace, ca n-ai tu nimic de acolo”! Chiar asa?! Chiar am devenit atata de ignoranti si nepasatori? Adica, ok, am inteles ca nu ar trebui sa ne preocupe locatia bombei nucleare, secrete de Stat sau mai stiu ce alte chestiuni Top Secrete, dar chiar nimic altceva? Sa traim o viata intreaga condusi de “Nu stiu, habar n-am”?!

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

As propune o rebranduire a creierului, o noua moda special conceputa pentru acest organ miraculos, la o prezentare pe catwalk a creierelor netede, fara circumvolutiuni ale tuturor celor care dau din umeri si spun: “nu stiu, hi hi hi”! Sau la o lapidare a persoanelor care macar deschid gura si incep cu "Nu stiu...”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri