Dupa ce cu putin timp in urma jurnalistul Costi Rogozanu a reactionat pe blogul sau, acuzand o campanie Vodafone de 'macho-primitivism-sexist', am avut curiozitatea de a-l iscodi in privinta parerilor sale cu privire la misoginismul deja proverbial existent pe meleagurile noastre.

Critic literar din tanara generatie, dar si autor al unui volum de proze (Fuck the cool. Spune-mi o poveste, Polirom, 2007), Costi Rogozanu a facut un liceu de informatica la Focsani, dar nu inainte de a se fi nascut, pe 7 noiembrie 1977, in acelasi oras. Facultatea de Litere din Bucuresti a absolvit-o in 2000, dupa care a facut, tot acolo, un master. Inca de cand era student, s-a manifestat intens, alaturi de alti cativa colegi de generatie, in domeniul criticii literare. In liceu a fost admirator fanatic al lui Camus, e fan Slovenia, asculta tare Nirvana si Pearl Jam in masina si poarta hainele preferate pana se dezintegreaza. E parintele a doi <javascript:;> motani si, atunci cand are timp, joaca baschet ca extrema stanga, dar nu prea are timp, pentru ca munceste ca nebunul.

A colaborat la Romania literara, Observator cultural, Suplimentul de cultura, a lucrat la Evenimentul zilei si in Publimedia, unde a fost redactor-sef al revistei Apropo TV si editorialist la Ziarul Financiar. A fost redactor-sef adjunct al ziarului Cotidianul.

Acum il gasiti in postura de blogger pe platforma Vox Publica si ca editorialist pentru Money Express. De multe ori este intervievat cu privire la teme politice si culturale, de catre Realitatea TV.

Un articol de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri