Valoarea maximă a porției a de fructe pe care o vor primi elevii, începând din această toamnă, în cadrul Programului pentru Școli este de 0,70 lei. Valoarea porției de lapte și produse lactate este de 1,11 lei, iar cea a porției de produse de panificație este de 0,65 lei. 

Limitele financiare pentru achiziția acestor produse apar în Hotărârea de Guvern prin care programul este aprobat, act normativ publicat, astăzi, în Monitorul Oficial.

Ce mai prevede Hotărârea de Guvern:

Pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i se acordă gratuit 2 porții de fructe și/sau legume, 3 porții de lapte, 2 porții de produse lactate și 5 porții de produse de panificație, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinații.

Art. 4. — (1) Autoritățile contractante asigură realizarea diversității produsului lapte și a produselor lactate distribuite prin selecția acestora din lista prevăzută în anexa nr. 1.

(2) Pentru asigurarea diversității, porția de fructe și/sau legume va fi însoțită de o porție de biscuiți și/sau covrigi uscați, iar porțiile de lapte și produse lactate vor fi însoțite de corn și/sau baton.

Citiți mai multe pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: Sharomka /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri