9 Noiembrie 2021 publicat în Social 48 share-uri

Statele Unite au fost sinonime multă vreme cu un „tărâm al tuturor făgăduințelor”, unde visurile pot trece rapid de la gând la realitatea concretă ajutate de curaj și multă muncă. Este aceasta și realitatea zilei de astăzi?

„Americanii se tem mai mult să supraviețuiască fondurilor pe care le au decât să moară”

"Ținutul nomazilor" surprinde o realitate dură și suprinzătoare a societății americane de astăzi. Jessica Bruder observă că țara se schimbă rapid, vechile structuri care confereau senzația de stabilitate se prăbușesc, fără ca altceva să fie pus în loc. Nomazii americani „reprezintă epicentrul noutății”. Sunt oameni care au crezut că dacă vor munci o viață, societatea îi va răsplăti cu un trai măcar decent. Realitatea pe care o trăiesc azi este derutantă, iar unii o compară cu trezirea din Matrix – au crezut într-o iluzie.

Conform sondajelor citate în Ținutul nomazilor, în 2016, aproape 9 milioane de americani de peste 65 de ani erau angajați, cu 60% mai mult decât cu zece ani în urmă și, potrivit estimărilor, procentul va crește. „Americanii se tem mai mult să supraviețuiască fondurilor pe care le au decât să moară”, e concluzia unui sondaj citat de Jessica Bruder. Cei care și-au luat lumea în cap în sensul propriu experimentează libertatea de a nu plăti chirii, facturi, impozite la stat. Se descurcă pe cont propriu. Este aceasta o evadare? „Cred că este dulce-amărui”, spune unul dintre rulotiști într-o postare pe Facebook. „Noua libertate… capacitatea de a trăi în timp ce te reinventezi. Mulțumim lui Dumnezeu pentru diferitele Triburi existente, care oferă atât de multă îndrumare, sfaturi, diverse lucruri și urechi care să te asculte. Este, oare, aceasta evoluția fostei clase mijlocii? Suntem, oare, martori la apariția unei clase moderne de vânători culegători?”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Jessica Bruder i-a întrebat pe nomazii americani și ce se întâmplă când nu mai pot conduce sau munci din cauza vârstei foarte înaintate sau a bolilor. „Găsiți-mă moartă în deșert, și gata”, a fost răspunsul lui Iris. „Puneți niște pietre peste mine și lăsați-mă să plec”. „Noțiunea mea de asigurare de sănătate pe termen lung înseamnă niște oase albite în deșert”, spune și Bob, un houseless care crede că tragedii ecologice și economice vor doborî societatea umană, iar față de acestea, Marea Criză care i-a făcut să aleagă o viață în mașini va arăta „ca o după amiază în parc”.

Bestseller New York Times, "Ținutul nomazilor" a fost ecranizat cu Frances McDormand în rolul principal și a câștigat Oscarul la trei categorii, printre care și aceea de cel mai bun film al anului trecut.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Foto fr si main: De la mariakray /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri