Relația de prietenie dintre un copil și o jucărie se dezvoltă încă din primii ani de viață, cei mici fiind atrași de figurinele simpatice care le veghează fiecare mișcare sau oră de somn. Pe lângă faptul că sunt o excelentă sursă de distracție, jucăriile ajută la dezvoltarea imaginației, dexterității, coordonării și gândirii.

Tocmai din acest motiv, industria jucăriilor se află în clasamentul celor mai profitabile afaceri. Conform Statista, la nivel global, producția acestor piese a adus un profit de aproximativ 95 de miliarde de dolari între anii 2007 și 2020.

Din acest motiv, inevitabil apare întrebarea: „Cât trebuie un părinte să investească în joacă?”. Ei bine, ținând cont de faptul că cei mici sunt extrem de receptivi indiferent de vârstă, alegerea jocurilor potrivite intră în sarcina părinților. Astfel, poți participa activ la modelarea personalității și gândirii deopotrivă, prin intermediul activităților educative, pe care le puteți parcurge împreună.

Dezvoltă creativitatea și capacitatea de a rezolva problemele

Odată cu trecerea timpului, fiecare copil are ocazia să înțeleagă mai bine înțelesul lucrurilor din jur prin intermediul jucăriilor. Prin urmare, creativitatea poate fi stimulată prin activități recreative. În acest mod, copilul va fi pregătit să anticipeze răspunsurile și să găsească rezolvarea problemelor întâlnite. În acest scop, jocurile de tip lego friends îl încurajează să-și folosească creativitatea și gândirea logică în combinarea pieselor de diferite mărimi și culori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Cum își pot da seama părinții dacă este pregătit copilul să meargă la școală. Analiză realizată de psihologi Tradiții de Paște. Paștele 2023

Cu această ocazie, jocul Lego va fi un bun antrenament în ceea ce privește concentrarea, atenția la detalii și inovația pentru construirea unor noi modele.

Îmbunătățesc socializarea și comunicarea

Pe lângă timpul petrecut în compania familiei, cel mic poate lega relații de prietenie foarte ușor prin intermediul jocurilor, întrucât presupune implicare, interacțiune, respect și colaborare. O oportunitate benefică, lucrul în echipă oferă o experiență aparte, deoarece copilul va învăța să-și verbalizeze ideile, să le pună în practică și să înțeleagă faptul că există păreri diferite de ale sale.

Jocurile de societate sunt o bună ocazie ca toți participanții să se distreze în timp ce învață numele unor orașe cunoscute sau să numere. De asemenea, jocurile de construcție necesită implicarea tuturor participanților, ceea ce constituie o metodă eficientă de petrecere a timpului liber.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Cultivă inteligența emoțională

Prin intermediul activităților educative, copiii ajung să înțeleagă sentimentele celor din jur și să dezvolte empatie, întrucât vor fi puși în fața unor situații noi, cărora trebuie să le facă față. În plus, responsabilitatea și însușirea consecințelor se numără printre elementele pe care fiecare copil ar trebui să le conștientizeze în procesul de maturizare.

Deoarece mintea prichindeilor este stimulată, de cele mai multe ori, prin interacțiune, păpușile sau cartonașele care ilustrează diferite expresii faciale sunt o cale inedită pentru a explora capitolul dedicat emoțiilor. În acest mod, cel mic va identifica prin joacă noi căi prin care să gestioneze stările de tristețe, veselie sau supărare.

Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Tratamente naturiste și suplimente pentru articulații flexibile și fără dureri Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

În final, contribuția adusă de fiecare activitate sau jucărie va fi vizibilă în timp. Cu instrumentele potrivite și îndrumarea atentă a familiei, fiecare copil are șansa să devină un adult responsabil și sigur pe sine.

Sursă foto: Unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri