2 August 2019 publicat în Social 2 share-uri

Această campanie de conștientizare face parte dintr-o amplă acțiune de luptă împotriva hepatitelor virale, în cadrul căreia au fost testați gratuit, pentru depistarea virusului C, peste 100.000 de români din zonele rurale ale județelor Neamț și Bacău.

Peste 100.000 de români testați

Această campanie de conștientizare face parte dintr-o amplă acțiune de luptă împotriva hepatitelor virale derulată de Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie în colaborare cu Asociația Echitate în Sănătate, în cadrul căreia au fost testați gratuit, pentru depistarea virusului C, peste 100.000 de români din zonele rurale ale județelor Neamț și Bacău. Toți cei care au fost depistați pozitiv în urma testării au avut acces la tratamentul gratuit oferit de statul român.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul a 101 de cabinete de medicină de familie. Tot în cadrul acestei acțiuni, AES, în parteneriat cu SRGH, a derulat și o campanie de microeliminare a virusului Hepatitic C la nivelul comunei Vetrișoaia (județul Vaslui), unde a fost testată majoritatea populației cu vârsta de peste 18 ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

“Sunt foarte mulți pacienți infectați cu Hepatita C și ne temem că nu-i vom descoperi pe toți. Din acest motiv, este foarte important ca medicii de familie să ne ajute să-i identificăm, ei au un rol extrem de important în a face screening unui procent cât mai mare din populaţia generală. Practic, toți pacienții aflați pe listele medicilor de familie ar trebui testați pentru depistarea Hepatitei C. Numai în felul acesta putem cunoaşte numărul real al pacienţilor infectaţi cu virusul hepatitei C în România”, a atras atenția prof. dr. Anca Trifan.

La nivel global, 325 milioane persoane sunt infectate cu virusurile hepatice B și C, iar 290 milioane nu știu acest lucru. Aceste virusuri cauzează 1,34 milioane decese pe an (2 din 3 decese sunt atribuite cancerului hepatic). Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția că trebuie intensificate eforturile pentru testarea și diagnosticarea persoanelor care nu știu că sunt purtătoare de virusuri hepatice. Testarea cât mai multor persoane și diagnosticarea celor bolnave le oferă acestora șansa de a se vindeca datorită noilor terapii interferon free, care au o rată de succes de peste 99%.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto homepage: By bluebay /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri