15 Decembrie 2016 publicat în Social 37 share-uri

Avem atatea si atatea motive de a sarbatori si de a nu ne opri aici. Acesta este un articol care doreste sa ilustreze pasii importanti pe care i-am facut in anul 2016 din punct de vedere ecologic, politic si social!

16. 25% dintre tarile europene au anuntat ca au renuntat la extractia carbunelui.
17. In anul 2016, Costa Rica a functionat doar pe energie regenerabila, pentru 100 de zile la rand. Acum, targetul acestei tari este sa functioneze asa pentru un an intreg.
18. Romania: La 1 Martie 2016, Romania Senatul Romaniei a aprobat Legea de ratificare a Conventiei de la Istanbul, pentru actiune impotriva violentei la adresa femeilor.
„Conventia de la Istanbul” este numele pe care il are Conventia privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeii si a violentei domestice care a fost adoptata in 2011 de Consiliul Europei, organizatie care protejeaza drepturile omului, democratia si statul de drept, si care reuneste 47 de state membre, printre care si Romania incepand cu anul 1994. Este tratatul international cel mai cuprinzator care abordeaza aceasta grava violare a drepturilor omului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Anul 2016: SANATATEA IN LUME

19. Organizatia Mondiala a Sanatatii a dat un raport care arata ca din anul 2000 si pana acum, mortalitatea din cauza malariei a scazut cu 60%.
20. In anul 2016, statistica referitoare la cateva dintre cele mai grave boli ale lumii precum cancerul de colon, dementa si bolile de inima, in tarile dezvoltate.
21. Numarul femeilor care mor din cauza sarcinii sau la nastere, s-a injumatatit din anul 1990 si pana acum.
22. Reglementarea si interzicerea fumatului a imbunatatit sanatatea populatiei in 21 de tari.
23. Uruguaiul a castigat un proces important imipotriva companiei producatoare de tigari Philip Morris, creand un precedent important si pentru alte tari.
24. Malawi a reusit sa reduca cu 67% numarul copiilor care se imbolnavesc de HIV, cea mai importanta veste a lui 2016, pentru regiunea Africii sub-sahariene. Din anul 2006 si pana acum au fost salvate 260.000 de vieti.
25. Rata mortalitatii in randul copiilor a scazut cu 12% in Rusia.
26. Speranta de viata a crescut cu 9,4 procente din anul 2000 si pana acum, in Africa, datorita imbunatatirii ratei de supravietuire a copiilor, a progresului in controlul malariei si accesului la un medicament anti HIV.
27. Tailanda a devenit prima tara din Asia-Pacific care a eliminate transmisia de la mama la copil a viruslui HIV si a sifilisului, potrvit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.28. Oamenii de stiinta de la Harvard au creat in anul 2016 o platforma de studio pentru noi descoperiri in domeniul antibioticelor, pentru a afla de ce bacteriile devin rezistente la acestea.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

29. Liberia a eradicate in mod oficial Ebola, insemnand ca nu mai exista cazuri cunoscute de persoane infectate cu acest virus, in Africa de Vest.
30. Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat de asemenea ca pojarul a fost eradicate de pe teritoriul celor doua Americi, din Canada si pana in Chile. Este prima data cand boala a fost eliminate de pe teritoriul unei regiuni a lumii.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri