Foarte multa lume aplauda ce s-a intamplat in Statele Unite, facand loc unui discurs care reduce libertati castigate in ani grei si facand ca imaginea unor mari oameni din istoria noastra politica si culturala ca Martin Luther King, Susan B. Anthony, Nelson Mandela, Gandhi, Maya Angelou, Immanuel Kant, Harriet Taylor Mill, Viktor Frankl si multi, multi altii si multe, multe altele sa paleasca dupa o noapte de alegeri in Statele Unite ale Americii.

Acesta este un ciclu. Se intampla iar si iar, dar cum majoritatea oamenilor au doar 50-100 de ani de perspectiva istorica nu observa ca se petrece iar. Asa cum s-au intamplat evenimentele Primului Razboi Mondial, au fost doar cateva minti briliante care au inceput sa avertizeze ca ceva este in neregula si ca panza de tratate internationale ale Europei poate duce la razboi, dar au fost dezmintiti ca isterici, nebuni sau prosti asa cum se intampla mereu, asa cum oamenii care se ingrijoreaza acum de Putin, Brexit si Trump nu sunt luati in serios. - Tobias Stone

De ce ne e frica de alegerea lui Trump in SUA?

Marturisesc ca am fost in stare de soc, asemeni multor altora care ne preocupam sa intelegem mersul lucrurilor si complexul aranjament social al lumii si care am inteles ca discriminarea, xenofobia, misoginismul, rasismul, egoismul si ura sunt simptome ale manifestarii pericolului in lume si ca manifestarea lor asa cum se vede si dupa liderii care ii reprezinta pe oameni peste tot – de la Orientul Mijlociu, pana iata, in America, sunt primele semne ale unui rau care ne poate cuprinde pe toti, pe nesimtite, dupa cum veti vedea explicat mai jos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Articolul acesta are la baza un articol aparut in Huffington Post scris de un specialist in istorie si antropologie. Are menirea de a va arata macar un pic din valul de soc, frica si anxietate care a cuprins pe toti umanistii din lume – “Istoria ne spune ceea ce urmeaza dupa Brexit si Trump” – Tobias Stone. Si nu… nu e de bine!

As vrea sa sper ca ceea ce scriu multi analisti acum este doar un semnal de alarma pe care il luam in serios si cu maturitate cu totii si ca nu este previziunea unui colaps. Este un semnal de alarma adresat tuturor – ca libertatea pe care o luam altora din frica si ura se poate rasfrange in mod dureros asupra tuturor. Este un semnal de alarma ca nu trebuie sa ne jucam cu drepturile omului (LGBT, imigranti, femei, hispanici, romi, copii, persoane de culoare, persoane cu dizabilitati, SARACI etc.)! Asta daca vrem sa mai speram la o lume libera si mai ales la… PACE! Pentru ca pe un astfel de discurs anti-persoane vulnerabile, Trump a castigat alegerile in State si acum este presedinte.


Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Multi dintre noi suntem inca in stare de soc, privid la ce se intampla in jurul granitelor noastre, la diviziune, privind cum este celebrata ura intre noi oamenii si privim cu mare ingrijorare la ura pe care o propovaduiesc lideri asemeni lui Dunald Trump si in interiorul batranei Europe: Marie Le Pen in Franta, Viktor Orban in Ungaria, etc. si chiar la noi in tara, Coalitia pentru familie si toti politicienii care sunt gata sa calce in picioare drepturi si libertati, pentru a oferi oamenilor iluzia unei sigurante, in lupta cu niste dusmani imaginari, in loc sa se preocupe de adevarate probleme cum ar fi saracia extinsa, violenta domestica, lipsa de sanse si sperante cu care se confrunta atatia si atatia oameni sau problemele grave din sistemul medical si educatie!

Tobias Stone: "Istoria ne spune ceea ce urmeaza dupa Brexit si Trump”. Si nu… nu e de bine!

"Pare ca intram intr-un nou anotimp stupid pe care oamenii il provoaca cu regularitate. Am formare in arheologie si antropologie ceea ce ma ajuta sa ma uit la patternurile (sabloanele istorice) in marea perspectiva istorica", isi incepe specialistul eseul.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Teoria mea este ca perspectiva istorica a majoritatii oamenilor este limitata la experienta care le-a fost comunicata lor de catre parinti si bunici, adica 50 – 100 de ani. Ca sa mergi mai departe de atat trebuie sa citesti, sa te documentezi sa inveti sa desluiesti propaganda care este inevitabil cuprinsa in orice fel de a spune istoria. Mie la Universitate nu imi era permis ca intr-o lucrare sa nu compar cel putin doua sau trei perspective opuse asupra unui subiect. Asa incat nu poti lua ca si religie un anume fel de a descrie evenimentele, iar analiza critica si analitica este centrala pentru academismul britanic.

Deci, uitandu-ma la istorie in perspectiva, observ ca noi oamenii avem un obicei de a intra in faze de distrugere in masa si la modul general, ne auto-impunem asta intr-un mod sau altul.

Aceasta scurta lista arata razboaiele de-alungul timpului. Razboaiele sunt norma pentru oameni, dar din cand in cand ceva foarte mare se petrece – ma gandesc la Moartea neagra care a devastat Europa. Primele versuri din Decameronul lui Boccacio descriu Florenta afectata de plaga, ceea ce este inimaginabil - precum batalia de la Somme, Hiroshima sau Holocaustul. Adica, chiar nu te poti pune in aceleasi circumstante sa iti imaginezi cum a fost. Probabil pentru cei care traiau apogeul plagii era precum sfarsitul lumii.
(…)
La un nivel local, oamenii cred ca sunt bine – apoi lucrurile intra cu rapiditate in spirala si pierdem controlul si lucrurile devin de neoprit pana devin insuportabile si astfel provocam mari distrugeri asupra noastra. Pentru oamenii care traiesc in mijlocul unor astfel de evenimente este greu sa le observe si sunt greu de inteles. Pentru istoricii de mai tarziu totul face sens si vedem clar cum un singur lucru duce catre altul. In legatura cu batalia de la Somme am fost uluit ca deznodamantul a fost cauzat de asasinarea unui arhi-duce austraic in Bosnia. Ma indoiesc ca la acea vreme s-ar fi gandit cineva ca uciderea unui nobil roial minor european ar fi dus la moartea a 17 milioane de oameni.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

In imagine dr. Martin Luther King; Pixabay

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri