10 Septembrie 2015 publicat în Social 1 share-uri

Peste 1000 de femei provenind din comunitati sarace sau aflate in situatii dificile de viata vor beneficia gratuit de educatie perinatala din partea Asociatiei SAMAS!

„Statisticile nationale arata ca aceste situatii dificile de viata sunt cele care genereaza cele mai multe cazuri de mortalitate si morbiditate materna si infantila. O buna parte dintre aceste probleme ar putea fi insa rezolvate daca femeile aflate in perioada maternitatii ar fi informate cu privire la ingrijirea in sarcina si pregatirea pentru nastere, precum si nutritia sanatoasa, a lor si a bebelusului, si ar accesa la timp sistemul de ingrijiri de sanatate. De aceea, Asociatia SAMAS investeste 40.000 de euro in Programul Social SAMAS 2015-2016, pentru a oferi mamelor din medii defavorizate acces gratuit la cursuri si sedinte de consiliere atat in perioada prenatala, cat si dupa nastere”, a declarat Ana Maita, Vicepresedinte Asociatia SAMAS.

Romania are cea mai mica rata de alaptare exclusiva la san

Rata ridicata de mortalitate infantila, rata scazuta de alaptare exclusiva, malnutritia sau starea de sanatate precara a mamei si lipsa controalelor prenatale confirma o nevoie reala de educatie perinatala in tara noastra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

• Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut in perioada 1990-2010, atat ca procent, cat si ca cifre absolute (8.471 de decese in 1990- 2.250 in 2009 si 2.078, in 2010), Romania se mentine, totusi, pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 8,5 la 1.000 de copii nascuti vii, in 2013 (conform Institutului National de Statistica).

• Principala cauza a mortalitatii infantile este legata de perioada perinatala, cele mai multe decese inregistrandu-se in randul prematurilor. Nou-nascutii cu o greutate mai mica de 2.500 de grame prezinta cel mai mare risc de mortalitate infantila. Greutatea mica la nastere este data de mai multi factori: malnutritia sau starea de sanatate precara a mamei, lipsa controalelor prenatale si a planificarii familiale.

• Romania nu sta bine nici la rata alaptarii exclusive la san: 12%, fata de 30%, cat este media din UE, potrivit aceluiasi studiu desfasurat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si UNICEF. Si durata medie a alaptarii exclusive a scazut de la 3,9 luni, in 2004, la 2,43 de luni, in 2011.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

• Accesul gravidelor la informatii este scazut, mai spune studiul IOMC: doar 33% dintre mame au declarat ca au fost instruite asupra alaptarii exclusive.

Foto homepage si int: Hal_P / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri