12:09, 10 Septembrie 2015 publicat în Social

Peste 1000 de femei provenind din comunitati sarace sau aflate in situatii dificile de viata vor beneficia gratuit de educatie perinatala din partea Asociatiei SAMAS!

Peste 1.000 de femei vor beneficia gratuit de educatie perinatala din partea Asociatiei SAMAS,
singura retea nationala de educatori perinatali din Romania

  • Incepand cu aceasta toamna, peste 1.000 de femei din Bucuresti si din alte 7 orase vor beneficia gratuit, timp de 6 luni, de cursuri si suport in ceea ce privestea sarcina si ingrijirea copilului din partea Educatorilor Perinatali SAMAS.
  • Programul Social SAMAS se adreseaza femeilor care provin din medii defavorizate si se deruleaza in Bucuresti, Bistrita, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Medgidia, Pitesti si Targu Mures.
  • Femeile vor fi instruite de educatorii perinatali prin cursuri individuale sau de grup despre sarcina, nastere normala si medicalizata, alaptare, diversificare, ingrijirea bebelusului, recuperare abdo-perineala si sisteme de purtare a bebelusilor (baby wearing).
  • Rolul principal al Programului Social SAMAS este cresterea ratei de alaptare exclusiva pentru cel putin 6 luni si facilitarea accesului la pregatirea pentru nastere, realizata de educatori perinatali certificati.

Cine beneficiaza de servicii sociale?

Beneficiarele Programului Social SAMAS sunt femei in situatii dificile de viata, din comunitati sarace:

Citeste si:
Proiectul educațional #PREƧENT continuă: cursuri de educație...
Proiectul educațional...
  • Femei din familii cu venit minim/membru de 500 de lei
  • Victime ale violentei in familie
  • Mame tinere, sub 18 ani
  • Femei din case de protectie, centre de ingrijire a copilului etc.
  • Femei aflate in situatii de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

Indeplinirea conditiilor pentru servicii gratuite SAMAS se va face prin prezentarea unor documente doveditoare, stabilite pentru fiecare caz in parte.


"In practica obstetricala, observam, dintotdeauna, o asociere intre statutul social al pacientelor si patologia obstetricala majora. In cazul persoanelor cu un statut social scazut, exista o intarziere in prezentarea la doctor, o lipsa a masurilor profilactice, in foarte multe situatii, acces limitat la apa si, implicit, o igiena deficitara. Nasterea prematura este de doua-trei ori mai mare in cadrul acestui segment de populatie. Dincolo de calitatea serviciilor medicale, este insa de o reala importanta sa identificam segmentul de populatie cu probleme sociale majore si sa promovam un program educational, exact acolo unde este mai mare nevoie de el"
, a declarat dr. Iosif Niculescu, medic specialist Obstetrica-Ginecologie.

Citeste si:
Întâmpină primăvara cu atitudine! Vino în ParkLake și cucerește un...
Întâmpină primăvara cu...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri