Aplicatia gratuita Breast Test: Invata cum si cand sa-ti autoexaminezi corect sanii!

12:09, 14 Septembrie 2015 publicat în Social3 share-uri

Aplicatia contine imagini explicative si indicatii care pot permite oricarei femei sa realizeze acasa o autoexaminare corecta a sanilor!

Comunicat de presa

Femeile si fetele din Romania au acum la dispozitia lor prima aplicatie in limba romana “Breast Test” ce le ofera sfaturi si indrumari de specialitate in legatura cu autoexaminarea corecta si regulata a sanilor, ca o etapa esentiala in depistarea primelor modificari ce apar la nivelul sanilor si care pot semnala chiar si o forma de cancer.

Citeste si:
Cancerul mamar - un pericol tacut ce poate fi depistat la timp
Cancerul mamar - un pericol...

Varianta originala a aplicatiei este dezvoltata de catre Asociatia Europa Donna iar varianta in limba romana este realizata de catre Roche Romania in parteneriat cu Asociatia ANAIS si disponibila gratuit in Apple Store, Google Play si Windows Store. Pentru varianta in limba romana a aplicatiei Breast Test, trebuie doar sa schimbati setarile de limba din engleza si sa alegeti Romanian – Romana.

Prin obiceiul de a examina sanii inca din adolescenta, femeile se pot obisnui cu felul in care ei arata si se simt in mod normal si deci, pot depista mai usor modificarile ce pot aparea la nivelul sanilor si pot duce la diverse boli. Autoexaminarea este indicata pe tot parcursul vietii iar specialistii o recomanda in fiecare luna.

Aplicatia are un scop educativ si isi propune sa invete femeile din Romania cum sa isi autoexamineze corect sanii in perioadele recomandate de catre medici, intre ziua a saptea si a zecea a ciclului menstrual sau, in cazul absentei menstruatie, in aceeasi zi calendaristica a fiecarui luni, la ce gen de schimbari sa fie atente si ce zone sa examineze cu atentie. Aplicatia include si “Jurnalul menstruatiilor” ce poate fi personalizat cu detaliile fiecarei femei, notite si alerte.

Aplicatia contine imagini explicative si indicatii care pot permite oricarei femei sa realizeze acasa o autoexaminare corecta a sanilor si astfel sa depisteze din timp posibilele modificari ce pot semnala chiar si o forma de cancer, indemnand femeile prin alerte sa faca examinarea luna de luna. O autoexaminare corecta a sanilor poate ajuta femeile sa depisteze din timp chisturi sau alte probleme ale sanilor, intre controalele medicale periodice.

Sondajele arata ca multe femei din Romania, indiferent de educatie sau clasa sociala, nu stiu cum sa procedeze corect in cazul autoexaminarii sanilor sau a calendarului menstruatiilor iar aplicatia Breast Test isi propune sa devina un asistent de incredere care, in functie de setarile tale, te va atentiona cand este perioada lunara recomandata pentru autoexaminarea sanilor, te va invata pas cu pas cum sa procedezi, iti va tine negresit calendarul menstruatiilor si va avea grija ca notite tale sa fie mereu la indemana in ordine cronologica.

Asociatia ANAIS este o asociatie umanitara ale carei eforturi se indreapta, in special, asupra femeilor si copiilor, dar si a famiilor nevoiase si altor categorii defavorizate. Activitatea asociatiei se bazeaza pe educatie, consiliere, sprijin, asistenta juridica si psihologica, actiuni si politici publice dezvoltate in parteneriat cu autoritatile si campanii de sensibilizare si informare.

Folositi cu incredere aplicatia Breast Test pentru a invata cum sa realizati o autoexaminare corecta a sanilor si sa aveti grija de sanatatea voastra!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri