Barbatii romani sunt tot mai implicati in deciziile care tin de alaptarea bebelusului: peste jumatate (54%) asista la alaptare ori de cate ori au o ocazia si peste 80% dintre ei cunosc principalele beneficii ale laptelui matern, arata un studiu online.

Comunicat de presa

  • Barbatii romani sunt tot mai implicati in deciziile care tin de alaptarea bebelusului: peste jumatate (54%) asista la alaptare ori de cate ori au o ocazia si peste 80% dintre ei cunosc principalele beneficii ale laptelui matern, arata un studiu online Ivox, realizat la cererea Asociatiei SAMAS, singura retea nationala de educatori perinatali din Romania.
  • Cu toate acestea, foarte putini barbati (2 din 10) se informeaza intr-un cadru institutonalizat, la cursuri de pregatire perinatala.
  • Asociatia SAMAS lanseaza astazi, cu ocazia Saptamanii Internationale a Alaptarii, campania „Taticii fac diferenta!”, pentru a semnala ca si barbatii pot sprijini efortul de crestere a ratei de alaptare din Romania, foarte scazute, in comparatie cu media europeana (in Romania, 12% dintre copii sunt hraniti exclusiv la san in primele 6 luni de viaţa, asa cum recomanda OMS; spre comparatie, urmatoarea cea mai mica rata de alaptare exclusiva din Europa este de 53%, in Irlanda).
  • Barbatii joaca un rol important in succesul alaptarii: femeile care au alaturi parteneri informati, care le sustin, alapteaza o perioada mai lunga, spun educatorii perinatali.

Ce stiu barbatii romani despre alaptare?

Daca in trecut, alaptatul era considerat un subiect tabu, care ii privea doar pe mama si bebelus, lucrurile s-au mai schimbat in aceasta privinta. Aproximativ 4 din 10 barbati ar alapta, daca ar putea, arata un sondaj Ivox, la cererea Asociatiei SAMAS. De asemenea, o treime dintre participantii la studiu nu ar refuza, insa sustin ca nu s-au gandit niciodata la asta, pentru ca nu s-au pus in pielea partenerei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Peste jumatate dintre barbati (54%) chiar au asistat ori de cate ori au avut ocazia la sesiunile de alaptare si s-au simtit foarte bucurosi atunci cand vedeau cum este hranit bebelusul. Totusi, 2 din 10 barbati nu au dorit sa asiste la alaptat, considerand ca este strict problema femeilor.

O veste buna este si faptul ca o mare parte dintre barbati cunosc beneficiile laptelui matern: peste 80% dintre acestia au declarat ca alaptatul sta la baza formarii imunitatii copilului, iar 5 barbati din 10 mai stiu si ca alaptarea scade riscul de cancer mamar la femei si al unor afectiuni ginecologice. O mare parte dintre barbati cunosc inclusiv care este perioada de timp recomandata de medici pentru alaptare: aproape 60% dintre participantii la studiu stiau ca este recomandata alaptarea exclusiva pana la 6 luni, in timp ce un sfert dintre barbati au declarat ca nu stiu cat timp ar trebui sa alapteze femeile.

Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri