14 Noiembrie 2014 publicat în Social 51 share-uri

Astazi, noi ii cerem pestisorului de aur sa ne dea puterea de a schimba ceva in societatea romaneasca. Astfel, am provocat mai multi tineri sa raspunda la aceasta intrebare: 'Spune-mi 3 masuri de impact pentru societate, pe care le-ai lua daca ai fi pentru o zi presedinte?'.

Lucian D. Iuga - terapeut maseur si voluntar in dezvoltarea spiritului civic

1. As anunta in presa ca am de facut o declaratie importanta catre natiune si as declara situatie de urgenta care sa impuna o lege care sa interzica taierile si mai ales EXPORTUL de cherestea.

2. As semnala uriasul blocaj din mediul de afaceri legat de achitarea si recuperarea tva care isi poate gasi rezolvarea prin instituirea unui tribunal economic si prin modificarea legii care obliga agentul economic sa plateasca tva neincasat.

3. As propune o lege care sa apere cetatenii de abuzurile bancare, atunci cind sumele achitate se considera dobinzi si nu parte din rate.

 

Iulia Sima – jurnalista la Garbo.ro si activista pentru drepturile femeilor si ale omului

1. As introduce cotele de gen, adica cote de acces pentru femei in politica! In acest moment, doar asa putem sa speram la o reprezentare echitabila a femeilor si nevoilor lor specifice la nivel politic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ghid pentru alegerea mobilierului interior 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

2. As introduce educatia politica din clasa a 6-a, iar materia sa fie testata si la BAC. De asemenea as introduce in scoli exersarea capacitatii de chestionare si analiza. Avem nevoie de indivizi care sa isi puna intrebari cu privire la ceea ce este in jurul lor si ceea ce li se livreaza. Acesti oameni nu pot fi manipulati.

3. As da o directiva prin care toti politicienii sa fie obligati sa ia contact cu toate categoriile sociale, sa cunoasca realitatile oamenilor pe care ii reprezinta si deci, sa actioneze in cunostinta de cauza. As introduce obligativitatea ca toti politicienii cu functii sa isi ia consilieri bine pregatiti.

Iulia-Alina Dibu - jurnalista la Garbo.ro

1. As introduce noi materii in scoli, cum ar fi sexologia si nutritia de exemplu, as reorganiza structura scolara astfel incat scoala sa ne pregateasca si pentru viata, pentru acea zona care nu este legata strict de cariera.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

2. As vrea sa se centralizeze informatiile publice, astfel incat sa aiba acces toti oamenii. Si as pune la punct un sistem informatic astfel incat sa se reduca semnificativ cozile la ghisee - un sistem pe care il poate accesa fie persoana in cauza, fie un functionar public care sa poata ajuta si indruma persoanele care nu au acces la internet.

3. As cere sa se ia masuri serioase privind manipularea prin TV! Mai multa transparenta, mai putine emisiuni de "divertisment" si mai multe proiecte educative, folositoare. As cere ca televiziunile sa fie impartiale politic.

Dragos Ganaite - CTO (Chief technology officer) Internet Corp.

Considerand atributiile presedintelui:

1. Numirea unui prim ministru liberal/tehnocrat, dar cu sustinere politica.

2. Referendum privind regionalizarea si centrele de interes regional.

3. Prezidarea unei sedinte a guvernului pentru reducerea numarului de parlamentari si a numarului si valorii taxelor si impozitelor si imbunatatirea colectarii lor.
 

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri