14 Noiembrie 2014 publicat în Social 51 share-uri

Astazi, noi ii cerem pestisorului de aur sa ne dea puterea de a schimba ceva in societatea romaneasca. Astfel, am provocat mai multi tineri sa raspunda la aceasta intrebare: 'Spune-mi 3 masuri de impact pentru societate, pe care le-ai lua daca ai fi pentru o zi presedinte?'.

Adrian Raileanu - redactor

1. Protejarea independentei justitiei este o prioritate esentiala pentru orice presedinte. Cu parghiile pe care legea i le pune la dispozitie, presedintele trebuie sa garantaze libertatea magistratilor de a impune legea.

2. Concetrarea tuturor resurselor disponibile in Romania in educatie. Numirea unui premier care sa aiba ca prioritate educatia si accesul la informatie. Scoli mai bune, profesori mai bine platiti, acces la informatii corecte.

3. Europenizarea Romaniei. Impunerea Romaniei in Europa pentru protejarea intereselor externe si a Europei in Romania pentru portejarea democratiei.

Maria Olteanu – activista

1. As introduce democratia participativa, in paralel cu intarirea educatiei civice.

2. As interzice fracturarea hidraulica de mare volum si mineritul pe baza de cianuri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

3. As solicita rezilierea acordurilor cu FMI si Banca Mondiala, precum si iesirea Romaniei din UE, si incercarea constituirii unei aliante regionale a statelor post-comuniste, care capitalizeze pe avantajele regionale (agricultura bio) si sa aiba o pozitie neutra intre est si vest. Ceva in genul Iugoslaviei lui Tito. Momentan, Europa de est este privita de vest ca o sursa de materii prime si o piata de desfacere, relatiile fiind cele clasice dintre metropola si periferie.

Diana-Elena Chitu – jurnalista la Envy.ro

1. As introduce programe pentru reintegrarea batranilor in viata publica. De exemplu organizarea de workshopuri sau ateliere care sa-i tina ocupati si cu mintea mereu agera. Asa cred ca s-ar reduce cu mult nr batranilor senili si al centrele de batrani cu probleme mentale.

2. As face aceeasi miscare si in cazul oamenilor saraci si lipsiti de educatie. Ei trebuie integrati in centre de dezvoltare, au dreptul de a fi educati si de a invata; au dreptul la programe care sa le ofere dreptul la educatie, la informare si sanse in aceasta societate.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

3. As da o directiva prin care politicienii sa fie la conectati la realitate, zilnic, 24 din 24 h, sa se adapteze la situatii. Sa uite de politica traditionala si sa adoptate una de 2014, sa fie informati, sa nu mai doarma la dezbateri, sa scrie legi care se muleaza cu realitatea de astazi.

P.S.: As mai avea ceva de adaugat: Ca un popor de oameni educati si informati ar putea fi mai greu de manipulat. Primeste altfel informatia, o digera si apoi actioneaza. Din cauza asta mi se pare foarte importanta educatia - atat in randul clasei politice, cat si in randul oamenilor de rand.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri