25 Martie 2014 publicat în Social 20 share-uri

Conferinta TED2014 a avut ca vorbitor un om extraordinar. Discursul sau face inconjurul internetului starnind emotii puternice. Este vorba despre Ziauddin Yousafzai, tatal Malalei Yousafzai, cea mai tanara nominalizata la Nobelul pentru Pace din lume.

Chiar de dinainte de a se naste, Yousafzai a fost determinat sa o inspire pe fiica lui cu un anume sens al increderii si pasiunii si cu o forta interioara, pe care o merita orice copil, indiferent ca este fata sau baiat: „Cand Malala s-a nascut… M-am uitat in ochii ei si am fost extrem de onorat”.
Oamenii ma intreaba ce este atat de special in legatura cu mentorshipul meu, ce ar fi facut-o pe Malala sa fie atat de ferma si curajoasa, vocala si echilibrata. Le raspund: „Nu ma intrebati ce am facut. Intrebati-ma ce nu am facut. Nu i-am legat aripile si asta e tot”.

  • Nu ma intrebati ce am facut. Intrebati-ma ce nu am facut. Nu i-am legat aripile si asta e tot

„Aceasta viziune vine in conflict direct cu felul cum sunt privite femeile in multe zone ale lumii. Istoria femeilor este o istorie a nedreptatii, inegalitatii, a violentei si exploatarii. In Pakistan, nasterea uni fete uremeaza un sablon foarte comun: cand o fata este nascuta… Ea nu este bine-primita, nici de catre mama sa si nici de catre tatal sau. La varsta de 5 ani, atunci cand ar trebui sa mearga la scoala, ea sta acasa… Cand implineste 13 ani, ii este interzis sa paraseasca casa fara un barbat care sa o escorteze… Devine purtatoarea onorii tatalui sau, a fratilor sai, a familiei sale. Daca incala acest <<asa-numit>> cod al onoarei, ea ar putea fi omorita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

Aceasta napasta care este asupra a milioane de femei ar putea fi schimbata daca barbatii si femeile ar gandi diferit. Daca ar putea sa sparga normele familiei si ale societatii, daca ar putea aboli sistemele de legi discriminatorii in statele lor, legi care merg impotriva unor drepturi de baza ale femeilor”, a spus Ziauddin Yousafzai

„Pe parcursul copilariei sale, Malala s-a ridicat si s-a ridicat pentru dreptul la educatie, a povestit Ziauddin Yousafzai. A vorbit in toate modurile posibile, iar vocea ei a fost cea mai puternica voce si s-a auzit, ca intr-un crescendo in intreaga lume.

Dragi frati si surori, am invatat de la ea cu sa fim rezistenti in cele mai dificile momente… In cida faptului ca este un icon pentru drepturile copiilor si ale femeilor, este precum orice alta fata de 16 ani… Oamenii ma intreaba ce este atat de special in legatura cu modul cum am crescut-o si am inspirat-o, ce e acel ceva ce ar fi facut-o pe Malala sa fie atat de ferma si curajoasa, vocala si echilibrata. Le raspund: <<Nu ma intrebati ce am facut. Intrebati-ma ce nu am facut. Nu i-am legat aripile si asta e tot>>”.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție


Iti recomandam si:

Malala Yousafzai, EROINA de 16 ani. Premiul Nobel pentru Pace din sufletul nostru


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri