7 Noiembrie 2013 publicat în Social 96 share-uri

Circula de cateva zile pe Internet, imaginea lui Sweetie si povestea ei. Datorita organizatiei olandeze Terre des Hommes, milioane de oameni din intreaga lume sunt constienti acum in legatura cu un fenomen ingrozitor: pedofilia online.

Pentru a prinde cat mai multi criminali, echipa celor de la Terre des Hommes a dat "viata" lui Sweetie, care trebuia sa isi deschida si webcamul. Sweetie este un model realizat pe computer ce se misca si arata precum o fetita reala. Miscarile unei personae adevarate au fost aplicate si lui Sweetie. Apoi, cercetatorii si ong-istii au folosit o aplicatie pentru a-i controla miscarile. Barbatii cu care ea vorbeste cred ca ea sta in fata unei camera, in Filipine. Dar de fapt, Sweetie opereaza din biroul Terre des Hommes, in Amsterdam. In timp ce Sweetie vorbeste online, pedofililor li se da de urma.

Cei de la Terre des Hommes folosesc frimituri de informatii pe care le primesc prin intermediul chatului si ii identifica pe criminali cu ajutorul Google, Facebook si alte surse. In doar 2 luni au fost identificati primii 1000 de pedofili; fara sa le fie hackuite computerele, urmaritorii au descoperit identitatile lor, adresele si numerele de telefon, fotografii si dovezi video. In data de 4 noiembrie, dosarele lor au fost inaintate la Interpol. Iar daca sa fie prinsi este atat de usor, exploatarea copiilor prin webcam poate fi stopata, atrage atentia organizatia.

“Acum avem nevoie de semnatura ta ca sa convingem guvernele sa ne ajute sa ii prindem pe ceilalti sute de mii de pedofili”, spune Terre des Hommes. “Datorita Natiunilor Unite exploatarea sexuala a copiilor prin webcam este aproape peste tot interzisa, dar avem nevoie de o atitudine pro-activa a politiei.

"Daca nu facem ceva, odata cu extinderea accesului la Internet, acest fenomen va devein din ce in ce mai accesibil nu doar in partea vestica a Globului, dar si in tarile in curs dezevoltare", atrage atentia organizatia olandeza. Ceea ce inseamna… mai mule victime, mai multi copii care sunt expusi acestui fenomen.

Sa ii ajutam pe cei de la Terre des Hommes sa stopeze turismul sexual online si sa ii protejeze pe copiii care se afla in spatele camerelor de filmat! Semneaza petitia: Avaaz.org/en/wcst/

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri