12:11, 6 Noiembrie 2013 publicat în Social 86 share-uri

Mamici curajoase, sustinute de catre sotii lor la fel de curajosi, pun in practica idei tot mai interesante care aduc un suflu nou in cadrul societatii. Un astfel de proiect este cel initiat de catre o tanara mamica pe nume Elena Gorun.

Iata despre ce este vorba, iar noi suntem invitati sa sustinem acest proiect:

 

Citeste si:
Telemunca: 5 sfaturi esențiale pentru work from home 
Telemunca: 5 sfaturi...

Informatiile de mai jos au fost preluate via www.we-are-here.ro/p/work-at-home-moms

Pagina de Facebook  a proiectului: www.facebook.com/WAHM.Romania

Citeste si:
Instinctul matern si legatura parinte-copil
Instinctul matern si legatura...

Initiativa sociala Work At Home Moms Romania exista pentru a sprijini mamele aflate in cautarea unui loc de munca la domiciliu sau cu jumatate de norma.

Ma numesc Elena Gorun si sunt o proaspata mamica WAHM, sintagma ce defineste cel mai bine pofta mea de viata si nevoia de a-mi folosi energia creatoare in sanul familiei mele, impreuna cu sotul si copilul nostru. Stiu ca imi pot alege viata pe care mi-o doresc si imi exercit cu recunostinta acest drept. La fel, stiu ca nu sunt singura mama WAHM si pentru asta ma aflu aici.

Motivele pentru care multe mame aleg sa-si prelungeasca perioada de sedere acasa dupa epuizarea concediului postnatal sunt dintre cele mai diverse, dar principalul este dorinta de a fi alaturi de copiii lor un timp mai indelungat decat cel permis de un serviciu conventional.
Solutia

Pentru ca ofertantii de joburi part-time sau la domiciliu nu sunt mereu de buna credinta sau ofertele de munca potrivite sunt greu de gasit, se impune existenta unui filtru intre aceste doua entitati: angajatori si candidati. De aceea, solutia este crearea unei platforme online cu urmatoarele functii principale:

• colectarea, trierea si expunerea ofertelor de angajare adresate mamelor dspuse sa lucreze de acasa sau part time;
• sectiune de CV.uri;
• pagina de articole informative;
• pagina de evenimente, traininguri si cursuri;
• blog;
• forum;
• newsletter.

In ceea ce priveste ofertele de munca, in prima faza vor fi colectate de echipa asociatiei dintre ofertele disponibile pe alte platforme sau prin contactarea directa a companiilor. In al treilea rand, vor fi ofertele postate de persoanele fizice care au nevoie de diferite servicii/colaborari (realizare de logouri, croitorie, produse de artizanat, traduceri etc.).

Costuri

Costurile pentru realizarea platformei sunt de 2800 de euro si va fi gata de utilizare (versiunea beta) in luna februarie anul viitor, urmand sa fie lansata oficial pe data de 8 martie, ca un cadou facut mamelor.
Nu este o suma mica daca o comparam, de exemplu, cu salariul minim pe economie, dar paleste alaturata impactulului pozitiv asupra vietii a zeci de mii de persoane (mamele si familiile lor).

Mentionam ca in numai cateva zile de la lansarea initiativei pe Facebook, la pagina WAHM Romania au aderat 500 de persoane, in marea lor majoritate mame care se regasesc in conceptul ''work at home moms''. Sute de mame stranse laolalta in numai cateva zile, fara buget de marketing, fara vedete care sa strige adunarea, numai in urma invitatiei pe care am lansat-o si care a fost distribuita din bunavointa oricui a vazut binele care se poate face.

Numarul mamelor care au nevoie ca aceasta platforma sa se concretizeze este urias. Aproape oricine are in jurul sau cel putin o persoana pentru care lucrul de acasa ori part time sunt optiuni atragatoare si, mai ales, necesare.

Proiectul nu este numai realizabil, dar se afla la distanta de 2,8 euro de 1000 dintre noi. Sau 28 de 100. Nu conteaza daca suntem unul din o mie sau unul din o suta, cel mai important este sa fim unul din cei 20 de milioane care pot aduce o schimbare.

Urmatoarea etapa este crearea de locuri de munca, nu doar organizarea celor existente. Astfel, asociatia non-profit WAHM Romania pe care o vom infiinta in acest scop, va organiza cursuri de calificare si de antreprenoriat in principalele orase ale tarii, cu instructori si vorbitori alesi pe cat posbil dintre mamici. Acestea vor fi anuntate si disponibile prin intermediul platformei. Pentru a accelera intregul proces, insa, realizarea siteului este indispensabila.

Echipa

Elena Gorun (27 de ani)

Pasiunea mea pentru hrana autentica a izvorat acum 4 ani cand am cunoscut frumoasa echipa a magazinului bio Pukka Food. Astfel am cultivat si dezvoltat crezul ca "sanatatea are stil" prin campanii de promovare, organizare si participare la cursuri de nutritie, demonstratii de gatit sanatos, prezentari si targuri, evenimente, concursuri si cate si mai cate. Cand simti patima, ideile vin de la sine. Ulterior am dus pasiunea la un alt nivel, acela al nutritionistului certificat. Acum ma bucur de binecuvantarea de a fi mamica si lucrez de acasa: proiecte de nutritie, carti de sanatate.

Atributii: PR, organizarea evenimentelor, selectarea ofertelor de joburi.

Marian Gorun (30 de ani)

Am debutat ca promotor online al artizanilor si artizanatului in februarie 2010, o data cu realizarea primului articol-interviu din FacutDeMana.com. Ulterior, pe blogul meu de suflet s-au acumulat sute de articole (interviuri, in mare parte, dar si reportaje, editoriale si comunicate de presa dedicate acestui domeniu). Au existat suisuri si coborasuri, dar dorinta mea de a tese legaturi intre artizani si publicul lor nu s-a stins niciodata.

Atributii: crearea si mentinerea contactelor corporate, administrare platforma online, promovare online, selectarea ofertelor de joburi.

Foto fr si main: By George Rudy /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri