19 August 2013 publicat în Social 600 share-uri

'Satoshi Kanazawa a publicat recent un studiu care a examinat legatura dintre inteligenta si instinctul matern. Conform rezultatelor acestuia, cu cat coeficientul de inteligenta al unei femei este mai mare, cu atat este mai putin dornica sa aiba copii'. Oare?!

Femeile inteligente nu isi gasesc barbati pe masura

Unde sunt? Unde sunt barbatii interesanti si inteligenti care sa le completeze pe aceste femei din secolul XXI? Cel putin in Romania, problema pare a fi una arzatoare, judecand dupa ceea ce observ in jurul meu. Atat de multe femei le vad sa se implice in proiecte deosebite, ele creeaza, devin modele in spatiile unde isi desfasoara activitatea. Barbatii… lipsesc cu desavarsire din peisaj. Ca sa nu mai vorbim de acei barbati care ar putea fascina o femeie inteligenta!

Ii spun eu domnului Kanazawa, femeile inteligente nu au de fapt cu cine sa faca copii, cu cine sa isi intemeieze o familie. Barbatii din ziua de azi nu reusesc sa isi mai asume responsabilitati, raman baieteii mamicilor lor vesnic, nu reusesc sa isi creeze o imagine sociala care sa ii reprezinte cu demnitate. Aud in jurul meu tot felul de povesti - barbati care dupa relatii de cativa ani spun STOP, de teama responsabilitatilor. Iar ele, "lebedele" raman singure, dar cu fruntea sus, sperand in adancul inimii ca il vor gasi pe acela cu acelasi tip de energie si indrazneala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Dar... in asemenea spatiu social, cautarea nu este deloc una usoara.

Toate studiile de psihologie atesta faptul ca relatiile de cuplu de succes sunt bazate pe un sentiment profund de prietenie, ca intr-o relatie de iubire, discutiile, preocuparile comune trebuie sa joace un rol important.

Vorbind cu prietenele mele imi dau seama ca a gasi o persoana de gen masculin care sa se ridice la nivelul lor de a intelege lumea si societatea, existenta, relatia de iubire, necesita un tip de profunzime care prea multor barbati le lipseste.

Foto: Shutterstock.com, cuplu

Foto sus: Shutterstock.com; tanar care citeste, tanar

Pentru multe femei nu doar atractia fizica este importanta, pentru cele inteligente, este important desigur si stimulul intelectual. Nimic nu se compara cu senzatia de a sta de vorba cu un barbat care te atrage din toate punctele de vedere, un barabat care prin cuvintele si argumentele sale iti stimuleaza creativitatea, te provoaca sa ii raspunzi, asteptand din partea ta, acelasi tip de impuls.

Dar din pacate... atat de rare sunt astfel de intalniri. Majoritatea au ramas blocati in clisee de clasa a 6-a. Si nici macar cum sa iti transmita: „Arati bine astazi”, nu reusesc sa formuleze intr-un mod onorabil. Se intampla sa intalnesti si barbati inteligenti, poate destul de interesanti dar care... "vai!", nu-si mai incap in propriul ego, si nu isi pot duce suficient de departe inteligenta, viziunea, pentru a accepta si alte opinii. Astfel, tu vei fi nevoita sa "il perii" si sa ii dai tot timpul dreptate. Caci, intr-o societate patriarhala, doar el este imputernicit sa o aiba...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri