19 August 2013 publicat în Social 600 share-uri

'Satoshi Kanazawa a publicat recent un studiu care a examinat legatura dintre inteligenta si instinctul matern. Conform rezultatelor acestuia, cu cat coeficientul de inteligenta al unei femei este mai mare, cu atat este mai putin dornica sa aiba copii'. Oare?!

Studiul a dat nastere unor controverse deloc surprinzatoare. Conform cartii sale: "The Intelligence Paradox: Why Intelligent Choices isn't always the Smart One", Kanazawa crede ca femeile inteligente sunt predispuse unei vieti fara sot si fara copii, scrie 9AM.ro

Unii experti cred insa ca si daca statisticile oferite de Kanazawa sunt adevarate, coeficientul de inteligenta nu este intotdeauna cea mai relevanta metoda de a testa inteligenta unei persoane, mai scrie 9AM.ro.

Foto: Shutterstock.com; femeie, femeie inteligenta

Asadar, coeficientul de inteligenta al unor femei ar fi de vina pentru faptul ca ele nu isi doresc copii sau sot? Iata o concluzie care nu poate sa nu te revolte! Si parca nu trebuie sa refaci un parcurs de cercetare pentru a arata ca femeile inteligente, nu mai au, de fapt, cu cine sa faca copii !! Sunt in jurul meu atat de multe fete si femei destepte, frumoase, realizate. Dar pare din ce in ce mai greu ca ele sa gaseasca barbati pe masura lor. Care sa demonstreze acelasi tip de determinare, de inteligenta. Care sa te farmece prin felul lor de a gandi, de a vedea lucrurile, prin felul cum se prezinta in societate. O.K., poate seamana cu o confesiune din Sex&City, articolul acesta, dar mingea trebuie ridicata la fileu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Esti si tu o lebada?

Preschimbarile sociale din ultimii '50 – '60 de ani le-au provocat pe femei - ele isi demonstreaza capacitatile si competitivitatea in mediile unde isi desfasoara activitatile, transformand modelul de feminitate cu care eram obisnuiti. Astazi, din ce in ce mai multe femei au un plus atat la capitolul inteligenta, dar si in ceea ce priveste capacitatea de adaptare, determinarea, forta de munca, capacitatea de a iesi din situatii de criza, de a privi cu optimism viata, etc.

Sociologii au gasit si un termen foarte potrivit: ele sunt "femeile lebede" - SWANS women. (Strong Women Achivers No Spose - Femei Puternice Realizate Fara Sot, s-ar traduce in limba romana). Astazi sunt mai multe lebede decat oricand, arata un studiu publicat de catre portalul american CBS.

Specialista in sociologie Dr. Christine B. Whelan a realizat un studiu amplu care a avut ca subiecti astfel de femei de succes. "Pe parcursul studiului meu, am avut privilegiul de a intalni sute de "lebede". (...) Dar toate aceste femei par sa aiba un singur lucru in comun: sunt inca singure", spune Christine. Ea a vorbit cu artiste, femei care sunt vazute ca lideri in comunitatile lor, dentiste, tot felul de femei realizate, care par a nu reusi sa isi gaseasca un partener pe masura.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri