19 Iulie 2012 publicat în Social 34 share-uri

Intr-o tara a barbatilor, femeile sunt peste tot separate de barbati, iar regulile in aceasta privinta sunt foarte stricte.

Smaranda Voicu, studenta aflata in interes de studii in Turcia, ne scrie din nou despre experientele ei in aceasta tara. Citeste primul ei articol: Cum m-am simtit ca femeie europeana in Sakarya, Turcia

In multe parti ale Turciei inca se opereaza cu segregarea de gen. Nu doar in est sau sud-est ci in toate orasele lor exceptand anumite parti ale celor trei metropole Istanbul, Ankara, Izmir, isi incepe Smaranda relatarea.

...Calatorind prin diferite orase ale Turciei, se intampla sa fie imposibil sa impartim aceleasi camere de hostel. Nici chiar in excursiile organizate de universitate n-am putut face asta. Profesorii nu ne lasau, era ceva rusinos, nu se cadea.

Viata de camin

In Sakarya, unde am studiat eu erau multe camine pentru studenti. Caminele erau toate separate, nici macar unul mixt. Toate erau particulare, costau de multe ori mult mai mult decat impartirea unei chirii intr-un apartament.

Mai mult, fetele aveau un program special-trebuiau sa fie inapoi in camin pana la maxim 12 noaptea in cele mai fericite cazuri. In cele mai nefericite, pana la ora 9, ca e vara, ca e iarna-oricum, presupuneau ei, vara copilele merg acasa la parinti.

Daca intarziai, erai penalizata in scris si ti se sunau parintii spre informare. La trei penalizari zburai, afara bine-nteles.

In alte cazuri ale unor camine de fete din Istanbul, ti se taia bursa. Nu se faceau exceptii nici daca erai studenta europeana, nemusulmana, motivand c

a nu vor sa imprime un model gresit de etica fetelor turcoaice.

Foto si home page: Enrique Freire


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri