9 Iulie 2012 publicat în Social 17 share-uri

Lal Bibi, o tanara de 18 ani din Afganistan, a fost rapita, violata si legata de un zid timp de cinci zile de catre un grup de ofiteri afgani.

Articol preluat via reteaua de actiune civica Avaaz.org, careia ii datoram cele mai importante luari de pozitie in cauze sociale mondiale!

Lal Bibi, o tanara de 18 ani din Afganistan, a fost rapita, violata si legata de un zid timp de cinci zile de catre un grup de ofiteri afgani. Dupa aceste evenimente cutremuratoare, Lal Bibi a gasit forta si curajul de a face ceea ce femeilor din Afganistan le este interzis sa faca: sa riposteze si sa isi apere drepturile! Haideti sa ne alaturam acestei tinere curajoase in lupta ei pentru dreptate!

Conform cutumelor, fiind victima unui viol, Lal Bibi este "dezonorata" si are obligatia de a se sinucide - asa cum a si declarat public ca va face, daca agresorii ei nu sunt adusi in fata justitiei pentru a ii reda onoarea si demnitatea. Autoritatile afgane trateaza cazurile de acest fel cu neglijenta si se eschiveaza de la a ii pedepsi pe cei vinovati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Principalii suspecti in cazul tinerei Lal Bibi nu au fost inca trasi la raspundere, in speranta ca atentia comunitatii internationale asupra acestui caz va scadea. Lal Bibi pare a fi condamnata sa fie victima acestei societati nedrepte in care in care femeile sunt batjocorite si lipsite de demnitate, dar acum exista o raza de speranta! VOI!

Cititi restul petitiei, semnati-o si dati-o mai departe.

SEMNATI AICI:

https://secure.avaaz.org/ro/justice_for_lal_bibi_c/?bnerhab&v=15831

In acest weekend, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia si alte tari implicate in planul de refacere a Afganistanului sunt gata sa garanteze un ajutor de patru mii de miliarde de dolari pentru patria lui Lal Bibi - bani care vor asigura si plata fortelor de ordine, deci chiar a celor vinovati de violul tinerei afgane. Un protest masiv din partea comunitatii internationale poate atrage atentia tarilor donatoare asupra acestui caz, conditionand ajutorul de luarea unor masuri urgente pentru pedepsirea violurilor si apararea drepturilor femeilor. Timpul curge in defavoarea noastra. Semneaza acum petitia urgenta pentru salvarea lui Lal Bibi! Petitia va fi inmanata reprezentantilor tarilor donatoare in cadrul conferintei de la Tokio.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri