15 Iunie 2012 publicat în Social 16 share-uri

Euro 2012, campionatul European de fotbal, este unul dintre cele mai asteptate evenimente sportive. Nu si de catre tinerele ucrainience de la FEMEN care spun un 'Nu' raspicat competitiei sportive, protestand in sanii goi!

Vezi cum se pregatesc activistele pentru protestele de la Euro 2012:

Protestul topless e bun?

Grupul FEMEN a fost infiintat de Anna Hustoi, o economista de 28 de ani, in anul 2008. Din grup fac parte fete foarte tinere. In acest moment grupul numara in jur de 300 de membre active, 20 dintre acestea protestand regulat in sanii goi. Multe dintre proteste se desfasoara la Kiev, dar Femen au organizat proeteste si in alte tari. Feministele de la Femen se remarca prin faptul ca sunt foarte atragatoare, in acelasi timp idealiste. FEMEN au parte de foarte multe critici, in Ucraina femeile nu le sunt solidare, in timp ce multe voci spun ca protestand topless, nu fac decat sa atraga atentia exact in dircetia pe care chiar ele o critica.

Ar putea fi mai degraba o reinterpretare a imaginii feminine si expunerea corpului feminin exact asa cum o femeie o doreste, in mod constient. Pentru aceste fete proetestul este optiunea. Din obiect sexual, corpul se transforma in arma de lupta impotriva unui fenomen mondial. In "Sociologia sanilor goi", Jean – Claude Kaufmann vorbeste despre „corpul care iti apartine”.

„Barierele pudorii dispar si de aici inainte, corpul se ofera privirii. Am putea crede ca aceasta evolutie face din corp ceva mai putin intim”. Scoaterea din intimitate a sanilor si transformarea lor in arma simbolica, fac ca mesajul anti-prostitutie pe care il transmite FEMEN sa fie unul cat se poate de puternic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri