8 Martie 2012 publicat în Social 117 share-uri

Ziua Internationala a Femeii, la inceput denumita Ziua Internationala a Femeilor Muncitoare, este marcata in data de 8 Martie, in fiecare an. Este o zi cu importanta globala care celebreaza drepturile obtinute de femei in plan economic, politic si social.

“Este o zi cand femeile sunt recunoscute pentru realizarile lor, netinand cont de diviziuni nationale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Este o ocazie cand trebuie sa ne amintim eforturile si realizarile din trecut si, cel mai important, sa privim in perspectiva la potentialul neexploatat al femeilor si la oportunitatile ce le astepata pe femeile viitoarelor generatii”. (UN Womenwatch - organism ONU)

si...

Romania 2012

In acest moment asistam la o incredibila mobilizare a femeilor din Romania in sensul afirmarii si revendicarii drepturilor.  Astazi, 8 Martie 2012 mai multe asociatii si ONG-uri vor organiza diverse manifestatii pe tema afirmarii femeilor in spatiul public. De exemplu, la Bucuresti va fi energie mare la Fantana din Piata Universitatii, unde Centrul FILIA, Asociatia Front si Mame pentru Mame se vor alatura cu mesaje despre importanta femeilor in societate si vor striga revendicari politice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Leagăn pentru toată copilăria 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

De ce este importanta, mai ales pentru femei, iesirea in spatiul politizat ?

"Un prim raspuns, mai formal, este ca intr-o democratie, cetatenele reclama acest spatiu. Este al lor. Pentru ca el vizeaza cadrul institutional in care traiesc, precum si regulile si legile care le guverneaza si pe care trebuie sa le respecte: de la cum se imparte bugetul Statului (cat la astfalt si borduri, cat la gradinite si maternitati, de exemplu), la cat de repede si cum pot obtine ordin de restrictie impotriva unui agresor, la cum sunt reglementate drepturile lor reproductive, la cum este reglementata discriminarea pe piata muncii etc. ", spune Alice Iancu, intr-un editorial pentru Feminism-Romania.


 Afis realizat de Asociatia Front pentru 8 Martie 2012

Anul trecut de 8 Martie, am avut protest la Metrou.

Citeste si: Desteapta-te romanco!

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri