Pentru drepturi, egalitate de sanse, non-discriminare si solidaritate intre femei. Vrem reprezentare, nu doar flori si martisoare!

In fiecare an de 8 martie ni se aduce brusc aminte ca femeile Romaniei sunt extraordinare. Ni se ofera atentie, flori, vouchere cu discount la SPA, reduceri la mall. Iesim in oras cu prietenele sau la o cina romantica cu partenerul de viata. Daca ne mai ramane timp, ne amintim de bunicile si mamele noastre, niste eroine carora le datoram totul si pe care le pretuim mult prea putin.

De 8 martie se mimeaza respectul. Ne ascundem dupa zambete si incercam sa ne simtim speciale. O singura zi pe an. Bifam ipocrit data in calendar si facem slalom printre tarabele cu martisoare. Apoi cursul vietii femeilor din Romania se reia usor, fara sa schimbam mare lucru.

Pentru ca uitam ceva: de 8 martie se lupta!

Este ziua noastra. Este ziua care marcheaza lupta femeilor pentru drepturile de care noi ne bucuram astazi. De peste 100 de ani, femeile lupta pentru egalitate, autonomie, dezvoltare si independenta. Nimic din toate acestea nu se obtine de la sine, fara vointa comuna, solidaritate si efort sustinut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Multi cred ca lupta femeilor nu-si mai are rostul in anul 2012, ca suntem egali in fata legii si ca acest lucru este suficient.

Mai ales de 8 martie, trebuie sa afirmam raspicat: nu este suficient!
Haideti sa avem o voce comuna si solidara prin care sa ne exprimam dorintele, problemele, nevoile si interesele specifice!

Sunteti asteptate de 8 martie in Piata Universitatii ca sa marcam Ziua Internationala a Femeilor, sa constientizam problemele cu care ne confruntam in Romania si sa le aducem in spatiul public.

MANIFEST

Populatia Romaniei este compusa din 51% femei. Avem majoritate doar pe hartie. In viata de zi cu zi cifrele nu sunt in favoarea noastra:

- Femeile reprezinta doar 9,7% din parlamentari, 12,6% din consilierii judeteni, 10,8% din consilierii locali, 4,7% din prefecti si 3,5% din primari. Cerem reprezentare politica civilizata, echitabila si reala!

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

- Peste 80% din treburile casnice sunt realizate de femei. Este nevoie de parteneriat in viata privata!
- 86% din concediile de crestere a copilului sunt luate de catre femei. Vrem politici pentru implicarea efectiva a tatilor in cresterea copiilor!

- 10% diferenta de salarizare dintre femei si barbati. Vrem plata egala pentru munca de valoare egala!

- Scadere drastica de 85% a numarului de crese si gradinite fata de anii 90. Platim impozite dar nevoile noastre nu se regasesc in prioritatile bugetare. Vrem dezvoltarea infrastructurii de ingrijire de care avem atata nevoie (crese, gradinite, camine de batrani).

- 71% din victimele violentei domestice sunt femei. Suntem in pericol pe strada si acasa. Cerem protectie reala, adaposturi pentru victime si legislatie care sa pedepseasca aspru agresorii!
- 2000 decese anuale cauzate de cancerul de col uterin, pe primele locuri in Europa. Vrem servicii eficiente de sanatate si programe de preventie!

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

- 22.500 de nasteri la adolescente pe an, pe primele locuri in Europa. Este nevoie programe de educatie sexuala in scoli si campanii eficiente de planificare familiala!

- 95% din victimele traficului de fiinte umane in scopul exploatarii sexuale sunt femei. Vrem pedepse aspre pentru traficantii de persoane, o strategie reala pentru diminuarea prostitutiei si programe de prevenire si protectie pentru victime!

- Femeile sunt mult mai afectate decat barbatii de saracia persistenta si extrema (la nivel european 22% dintre femeile de 65 de ani si peste sunt expuse riscului saraciei, comparat cu 16% dintre barbati); Cerem protectie sociala pentru femeile in varsta si strategii de prevenire a saraciei.

Aceste cifre portretizeaza viata actuala a femeilor din Romania. Generatii de femei lasate in voia sortii, fara reprezentare politica, fara protectie sociala si politici publice adecvate.
In Piata Universitatii s-a iesit in strada pentru democratie si reprezentare reala.
 

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Caria dentară – ce este și cum se tratează

De 8 martie Piata Universitatii este a femeilor!  Vocile femeilor se vor auzi in Piata Universitatii

Romania va fi o tara cu adevarat democratica atunci cand jumatate din populatie va fi corect reprezentata.

Urmariti cele doua pagini de Facebook dedicate evenimentelor din data de 8 Martie din Piata Universitatii: De 8 Martie se lupta!

Vocile Femeilor se Aud în Piata Universitatii: 8 martie 2012

Vrem reprezentare, nu doar flori si martisoare!

<>, scrie Miruna Munteanu pentru www.catchy.ro

"Misiunea nu e deloc usoara si nu-i vizeaza doar pe politicieni. Protestul din ziua de 8 martie le este in egala masura adresat tuturor celor care cred ca, atunci cand o femeie pleaca spre Piata, nu poate dori altceva decat sa cumpere zarzavaturi".

Articol Garbo despre "Ce inseamna cu adevarat Ziua Internationala a Femeii?"

Anul trecut de 8 Martie, protest la Metrou.

Citeste si: Desteapta-te romanco!

 

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri