1 / 11

Cine este Alice Iancu?

Alice Iancu, alaturi de Oana Baluta (coordonatoare) si Andreea Braga sunt coautoarele studiului "Impactul Genizat al Crizei Economice si Financiare. Studiu de caz: Romania", cercetare care a fost realizata cu sprijinul Sistemului ONU in Romania. Studiul a fost prezentat saptamana trecuta la o masa rotunda organizata in incinta Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative.

Alice Iancu (n. 1982, Bucuresti) este lector in stiinte politice si activeaza de peste 4 ani in cadrul organizatiei non profit Centrul FILIA. Alice are ca principale domenii de interes feminismul, etica politica, liberalismul, democratizarea. Are numeroase studii publicate pe teme ca dimensiunea de gen a excluziunii sociale, valorizarea muncilor femeilor.

Alice a fost de acord sa ne raspunda catorva intrebari cu privire la modul cum deciziile politice afecteaza viata femeilor din Romania.

Una dintre problemele principale pe care le semnaleaza Alice, este aceea a nereprezantarii politice a femeilor: "90% dintre parlamentarii romani sunt barbati. Problemele femeilor sunt probleme cu care ei nu se confrunta, care pentru ei sunt <<departe>>..."

Aflati mai multe despre impactul pe care l-a avut criza financiara asupra femeilor, dintr-un interviu cu specialista in politica si studii de gen si de asemenea, aflati cum ar putea fi imbunatatita viata femeilor din Romania.


 

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri