6 Martie 2012 publicat în Social 2 share-uri

Zilele trecute, Andreea Marin a fost la Washington pentru a participa la Premiile Avon Communications 2012. Conferinta mondiala la care au participat numeroase vedete a fost dedicata lupta impotriva violentei domestice. Andreea Marin a intervievat-o pe actrita Reese Witherspoon, ambasadorul cauzei la nivel global. Iata ce ne-a scris Andreea:

Neincrezator in sine, descurajat de comparatia cu viata mai buna a colegilor sai, este expus depresiei si are probleme de adaptare, de comportament: agresivitate sau pasivitate la agresiunile celorlalti, minciuna, dorinta de fuga de acasa, relatii care nu-i sunt prielnice, consum de droguri sau alcool. Mama victima a violentei sotului este mai putin capabila sa ii asigure copilului sau ingrijirea de baza (hrana, adapost cald si sigur, igiena, sanatate) si sa il protejeze. De aceea, copilul ajunge sa se adapteze la “legea junglei”, sa aiba probleme de concentrare la scoala, sa uite valoarea bunelor maniere, pe care le vede calcate in picioare in propria familie.

Violenta nu are scuza. Nu are nici vreo explicatie destul de buna, incat sa o justifice in viata de familie. In Romania, de cativa ani exista Campania Respectului (www.campaniarespectului.ro ), care din 2012 se va axa si pe violenta juvenila. De asemenea, pe www.scoalamamelor.ro, femeile pot gasi gratuit informatiile necesare pentru a iesi din cosmarul violentei in familie, iar specialistii le explica legile pe intelesul tuturor cum pot sa faca o schimbare in viata lor si a copiilor lor.

In prezent, in Parlamentul Romaniei a fost votata schimbarea unei legi (217/2003) care urmeaza sa ajute femeile sa poata obtine un ordin de restrictie si protectie impotriva partenerului transformat in agresor. E un instrument valoros, pentru ca unul dintre argumentele care le face pe femei sa simta teama de a spune adevarul autoritatilor si de a apela in situatii limita e tocmai faptul ca gestul lor nu le ajuta sa obtina protectia necesara, ba chiar poate sa inrautateasca situatia si asa dura de acasa .

Un gand bun de departe,
Andreea


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri