16 Februarie 2012 publicat în Social 21 share-uri

Alin Galatescu, un cunoscut personaj din lumea modei romanesti, director general al Festivalului Avanpremiere, eveniment dedicat modei si life-styleului, s-a aflat la inceputul saptamnii trecute intr-un cadru nonformal, la Cafeneaua Complexitatii, unde a vorbit despre Lifestyle-ul secolului in care traim si crizele actuale prin care trece individul, in ritm cu societatea de azi.

6. Criza Spatiului

De exemplu, solutia deseurilor spatiale a devenit contraproductiva si chiar periculoasa; in acelasi timp, spatiul este manipulat ca "obiect de bau-bau", dupa cum s-a exprimat Galatescu. De exemplu, exploziile solare care ii sperie mereu pe oameni. Ca un revers al medaliei, spatiul a devenit din nou o sursa de curiozitate. A renascut curiozitatea fata de spatiu, acesta redevenind un element de show, de sursa de inspiratie pentru designeri, pentru zona de arhitectura, o reintoarcere la designul navetelor spatiale, la acea boemie a spatiului care nu a mai fost din anii‚ ’60. Tot astazi se discuta despre privatizarea spatiului. O schimbare absoluta. Zona privata este lasata sa exploateze spatiul, ceea ce inseamna din ce in ce mai mult turism spatial.

7. Criza Morala-Religioasa

In aceasta zona vorbim despre tot felul de alte crize cum ar fi cea a finalului perpetuu... ceea ce duce la o limitare a orizontului de asteptare. De exemplu, suntem chiar in anul 2012. Dar daca mayasii nu mai vad nimic, nu inseamna ca s-a terminat. De asemenea, tot aici trebuie sa vorbim despre criza spiritualitatii care se resimte masiv si aproape generalizat. Din ce in ce mai multi oameni incearca sa isi gaseasca o religie, dar intr-un mod habotnic, apasator. Galatescu a mai identificat crimele justificate de cutume religioasa sau aparitia sectelor si a falsilor mentori sau asumarea viciilor ca normalitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

8. Criza limitelor

Avem o problema cu prognozele; 2012 ar fi un punct de inflexiune, o limita. Exista insa si o exagerare a limitelor - de exemplu Guinness Book, sau testarea limitelor in sporturi periculoase. Testarea limitelor a devenit un lifestyle distructiv.

9. Criza comunicarii

In acest moment stilul de viata se bazeaza pe ceea ce transmiti catre ceilalti si mai putin pe ceea ce faci. Astazi, internetul a creat o mutatie imensa, de la sfarsitul secolului XX si pana astazi. Tot la acest punct vorbim si despre feudalizarea culturii. In momentul in care exista o manipulare masiva a maselor, intotdeauna va exista si un recul - aparitia unor personaje care se opun, constienti de faptul ca sunt exceptie. Cand vorbesti despre exceptie vorbesti despre insularizare. Se creeaza astfel o stare de casta in zona culturii.

Retelele sociale de asemenea, provoaca mutatii. Incepem sa ne pierdem functia transferului de emotie directa. Printre multiplele crize ale comunicarii actuale pe care le-a adus in discutie, Galatescu a vorbit si despre Criza din Cultura. Sunt cuvinte pe care deseori le rostim astazi, fiindu-ne familiare: „Cultura se scufunda, programatic dupa parerea mea, astfel incat sa fie o manipulare mai usoara a populatiei”.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri