11 Ianuarie 2012 publicat în Social 78 share-uri

Aliaa Magda Elmahdy de 20 de ani, din Egipt, a postat o fotografie auto-portret in care isi expune trupul gol cu foarte multa naturalete, cerandu-le femeilor egiptene sa renunte la val.

Dupa ce Aliaa Magda a starnit aceasta adevarata revolutie a trupului gol, tot mai multe persoane si-au aratat sustinerea fata de gestul ei, postand fotografii cu auto-portrete nude. De asemenea, o multime de artisti i-au inchinat fetei din Egipt imagini tribut, considerand-o o Ioana D’Arc contemporana, o adevarata eroina. Vedeti aceste imagini pe blogul lui Aliaa Magda Elmahdy

In afara de blogul sau, care a devenit foarte populat si de paginile de Twitter si Facebook, Aliaa si-a mai facut un blog care se numeste Echoing Screams (Strigate care rasuna), unde posteaza fotografii ale unor femei ce au renuntat sa mai poarte hijabul, o varianta a valului islamic, din dorinta de a se simti libere:

"Desigur, este o greseala sa crezi ca toate femeile isi doresc ca sexualitatea lor sa si-o exprime in aceeasi maniera. Idei, opinii si personalitati afecteaza motivatia fiecareia de a fi sau a nu fi acoperita de un val. Corpurile femeilor au fost mereu subiectul unor discutii in randul invatatorilor islamici, figurilor politice, chiar in randul feministelor din vest, dar femeile musulmane nu au fost niciodata in mod adecvat consultate pe aceasta tema", mai spune Magda Elmahdy.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați
Un grup de femei din  Israel s-au pozat nude, aratandu-si solidaritatea fata de Aliaa Magda Elmahdy:

 Stire via: Feminism-Romania.ro

de Jullie S.

Foto fr si main:  By H1N1 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri