15 Noiembrie 2011 publicat în Sanatate 4 share-uri

Aproape 1000 de romani, aparent sanatosi, au fost depistati cu virusul Hepatitei C, in urma campaniei de testare gratuita "Impreuna pentru viata". Testarea gratuita a evidentiat starea de sanatate a populatiei si prevalenta pentru hepatita C.
Infectia cu virusul hepatitic C nu prezinta simptome, iar in cele mai multe cazuri se cronicizeaza, fiind numita si “moarte tacuta”.



Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania a incurajat intotdeauna oamenii sa se testeze pentru hepatita. Ne dorim ca autoritatile sa fie cele care sa se implice la nivel national intr-o campanie macar pentru anumite categorii de risc. Pana atunci vom sustine orice actiune care sa duca la depistarea timpurie a bolii, indiferent de cine le va finanta sau cine va avea initiativa, tinand cont de statisticile ingrijoratoare la nivelul Romaniei.


APAH-RO isi doreste sa faca astfel de testari insa forta financiara a asociatiei nu ne permite. Consideram ca este extrem de important ca hepatitele cronice virale sa fie descoperite la timp, pana nu este prea tarziu, cand costurile sunt mult mari atat pentru pacient, cat si pentru familiile acestuia. Prin depistarea la timp a acestei afectiuni multe vieti ar fi salvate si multi oameni ar putea trai normal
”, declara Marinela Debu, Presedinte al APAH – RO.


”In momentul de fata, hepatita C este o problema majora de sanatate publica, care a atins proportii epidemice, la nivel mondial; in Romania se inregistreaza una din cele mai inalte rate de prevalenta din Europa.

Simptomele, atat in faza acuta, cat si in faza cronica sunt de multe ori absente, boala fiind diagnosticata la distanta de momentul infectiei, atunci cand exista deja un grad avansat de afectare hepatica. Din acest motiv este foarte importanta testarea populatiei, depistarea din timp si tratarea celor infectati, pentru ca hepatita C este o boala vindecabila
”, mentioneaza medic primar Adriana Motoc - specializata in tratamentul bolnavilor cu hepatita, de la Spitalul "Victor Babes", din Bucuresti.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri