31 Octombrie 2011 publicat în Sanatate 24 share-uri

Se spune ca afectiunile genitale nu “iarta” nicio femeie, astfel pana la varsta de 30 de ani orice femeie a avut cel putin o data o infectie vaginala, indiferent daca si-a inceput viata sexuala sau nu.

Sunt situatii in care barbatul este manifest si astfel este descoperita si vaginita la femeie. Manifestarile infectiei cu Gardnerella la barbat constau in aparitia unor mici bubite la nivelul mucoasei peniene care se usuca si ustura, uneori penisul devine greu de decolat.

Vaginita cu Chlamydia

Vaginita cu Chlamydia poate fi asimptomatica in multe situatii, insa nu trebuie deloc neglijata pentru ca poate evolua cu boala inflamatori pelvina si sterilitate. De aceea se insista pentru efectuarea anuala a analizelor de secretii si testul Babes-Papanicolau, iar daca ati schimbat de curand partenerul se recomanda sa mergeti la ginecolog pentru o serie de teste. De obicei unele vaginite apar la schimbarea partenerului dupa o relatie lunga.

Gonoree

Gonoreea, denumita si blenoragie sau sculament, este o afectiune infecto-contagioasa produsa de gonococ sau Neisseria Gonorrhoeae. Nu intotdeauna este simptomatica, sunt femei nu prezinta nicio manifestare evidenta, doar secretii vaginale abundente. Totusi sunt femei care nativ au secretii vaginale abundente, astfel ca diferenta din punct de vedere clinic este foarte dificil de facut. Analiza secretiilor pune diagnosticul. Este important sa diagnsoticati aceasta afectiune pentru ca poate duce la probleme grave de sanatate, infertilitate, dar si probleme in afara sferei genitale, de exemplu tulburari cardiace.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Vaginitele alergice

Unele femei pot fi alergice sau pot face iritatii ale mucoasei vaginale la utilizarea tampoanelor. Uneori manifestarile sunt discrete, dar tulburarile locale de flora duc la asocierea cu alte vaginite bacteriene sau fungice. La utilizarea tampoanelor timp prelungit, atunci cand femeile la fiecare menstruatie utilizeaza numai tampoane, manifestarile alergice sau iritante devin evidente, caracterizandu-se prin dureri locale, usturimi, secretii abundente, modificate si urat mirositoare, durere la contactul sexual.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri