31 Octombrie 2011 publicat în Sanatate 24 share-uri

Se spune ca afectiunile genitale nu “iarta” nicio femeie, astfel pana la varsta de 30 de ani orice femeie a avut cel putin o data o infectie vaginala, indiferent daca si-a inceput viata sexuala sau nu.

Boli vaginale fara simptome pe care trebuie sa le stii

Candidoza vaginala

Candidoza vaginala apare prin multiplicarea in exces a unei ciperci care traieste in mod normal in flora vaginala: Candida albicans. Candidoza nu prezinta intotdeauna manifestari evidente astfel incat multe femei pot avea boala fara a fi constiente de aceasta. Totusi manifestari minine pot sa apara si o femeie atenta le poate observa: modificari usoare ale secretiei vaginale, aceasta devine mai consistenta si mai galbena, chiar daca nu are inca mirosul modificat.

Candidoza vaginala este de multe ori descoperita la analiza secretiilor vaginale si reprezinta o patologie frecventa in randul femeilor. Uneori se poate manifesta si la barbat, acesta prezentand la nivelul capului penian si a mucoasei peniene mici bubite rosii, uneori cu un lichid galbui, care se sparg si se descuameaza. Sunt situatii in care barbatul este manifest primul, ca apoi femeia sa deceleze patologia vaginala la un examen al secretiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Vaginita cu Gardnerella vaginalis

De cele mai multe ori vaginita cu Gardnerella vaginalis nu este simptomatica o perioada lunga de timp. De fapt simptomele sunt atat de discrete incat femeile le pot sesiza cu greu sau le ignora cu foarte multa usurinta. Gardnerella modifica secretiile vaginale din punct de vedere al consistentei si culorii: devin mai consistente, chiar cremoase si mai galbene. Totodata inainte sau dupa sangerarile menstruale secretiile femeii sunt mai consistente, astfel ca de multe ori devine dificil de facut diferenta intre cele doua consistente. Alteori secretia este alba si cremoasa, dar fara miros fetid. Femeia mai poate prezenta o jena usoara dupa actul sexual, dar care trece rapid.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri