Primele semne ale autismului sunt legate de: semnalizarea anormala a senzatiei de foame, somnul modificat, jocul cucu bau, curiozitatea scazuta (nu au dorinta de a explora fata mamei in perioada 3-6 luni), seriozitatea excesiva, netransmiterea nonverbala a dorintei de a fi luat in brate, reactia inexistenta cand sunt strigati pe nume, nerealizarea contactului vizual, intarzierea in dezvoltar

Comunicat de presa

Cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului (2 aprilie), Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism impreuna cu Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania si compania Houston NPA au organizat Conferinta Nationala Terapii si interventii in autism.

Conferinta Nationala a urmarit sa marcheze o colaborare semnificativa intre specialistii implicati in managementul autismului din Romania si familiile persoanelor cu autism, alaturi de reprezentantii asociatiilor care lupta pentru respectarea drepturilor celor cu autism si cei ai autoritatilor.

Evenimentul a reunit psihologi, logopezi, psihiatri, parinti, profesori ai copiilor cu autism, reprezentanti ai Parlamentului si presa. Au fost prezentate informatii cu privire la depistarea precoce, evolutia, terapiile si standardele de ingrijire specifice persoanelor cu autism, dar si studii de caz din alte tari care au o vasta experienta in tratamentul si integrarea persoanelor cu autism.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a deschis Institutul Autism Voice, primul Centru Multifuncțional de Terapie și Cercetare în Autism din România Vindecare holistică - Ce este și cui i se adresează Terapia Bowen? Interviu cu Ioana Păcuraru, terapeut bowen, psiholog și hipnoterapeut 5 Simboluri Reiki care îți pot deschide ușa inimii și înalță vibrația sufletului

Potrivit dr. Florina Rad de la Clinica de Psihiatrie a Copilului Si Adolescentului Spitalul Obregia, Tulburarile de Spectru Autist (TSA) au devenit in ultimii 10 ani un subiect de larg interes, atat pentru clinicienii Si cercetatorii in domeniu, cat Si pentru publicul larg din cauza creSterii prevalentei si incidentei. In prezent exista peste 30.000 de persoane cu autism in Romania si aproximativ 3.900 de copii cu autism sunt inregistrati oficial in Romania. Conform experientei medicilor, tulburarile de spectru autist devin evidente dupa varsta 12 luni, dar parintii incep sa le observe la varsta de aproximativ 1,6 ani Si ajung la specialist abia cand copilul are peste 2 ani. Parintii trebuie sa fie foarte atenti la semnele precoce si sa apeleze la specialisti cat pe repede pentru diagnostic.

Primele semne ale autismului sunt legate de: semnalizarea anormala a senzatiei de foame (nu ii e foame sau nu are pofta, refuza alimentele noi, selecteaza mancarea excesiv dupa textura si tip), somnul modificat (somn agitat, treziri nocturne, somn in reprize), jocul cucu bau (absent sau foarte greu de obtinut la copilul cu TSA, lipsa acestui joc este cel mai precoce semn pentru TSA, dar in general jocul este stereotip si sarac), curiozitatea scazuta (nu au dorinta de a explora fata mamei in perioada 3-6 luni), seriozitatea excesiva (nu participa la jocurile cu parintii, nu zambesc persoanelor cunoscute), netransmiterea nonverbala a dorintei de a fi luat in brate, reactia inexistenta cand sunt strigati pe nume, nerealizarea contactui vizual, intarzierea/deficitul in dezvoltarea limbajului.

Funcționează, până la urmă, terapia de cuplu? Scapi de celulită cu presoterapie. Afla mai multe! Terapia Rejuvance – metoda de Lifting Facial Natural care poate reîntineri tenul chiar și cu zece ani

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri