Alcoolul in cantitati moderate poate fi benefic pentru santatea oricui. Insa lucrurile nu mai sunt la fel de roz cand se aduce in discutie cuvantul dependeta.
Multe femei nu spun ca sunt alcoolice insa fac rau propriului copil.

Consumul de alcool favorizeaza aparitia celulitei si distrugerea frumusetii naturale (capilarele de pe obraji se pot sparge).

Daca esti la dieta, te poate ajuta, un singur pahar pe zi sa arzi din calorii, dar nu mai mult. Pe de alta parte excesele agraveaza orice fel de afectiuni.

Genetic?

Exista o predispozitie spre dependenta de alcool care poate fi mostenita genetic. S-a indentificat o gena care este direct raspunzatoare de aceasta transmitere din punct de vedere genetic.

Poate fi redusa posibilitatea ca o persoana sa nu devina dependenta daca anumiti factori favorizanti sunt evitati: anturajul, oportunitatea de a bea cat mai mult, o persoana apropiata care consuma frecvent alcool.

Persoanele in varsta consuma mult mai putin alcool decat tinerii. Din pacate la acestia se intalneste destul de des o combinatie de genul medicamente si alcool.

Efectele alcoolului in timp

Sani - cresterea riscului de cancer mamar
Sistem nervos - depresii, accidente vasculare
Plamani - cresterea tusei si aparita pneumoniei
Inima- cardiomiopatie
Ficat - ciroza, marirea ficatului

Aproape fiecare parte a corpului poate fi afectata de consumul excesiv de alcool.

Un articol de Livia
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri