Riscul de infectii in sarcina
Sarcina poate face femeile mai predispuse la anumite infectii, iar unele infectii pot fi mai severe in sarcina. Chiar si infectiile usoare pot duce la boli grave la femeile insarcinate. Unele infectii care apar in timpul sarcinii prezinta in primul rand un risc pentru mama. Alte infectii pot fi transmise copilului prin placenta sau in timpul nasterii. Atunci cand se intampla acest lucru, copilul risca si aiba si unele complicatii. Modificarile la nivel hormonal si ale functiei sistemului imunitar pot face o femeie mai vulnerabila la infectii si complicatii grave.
Bolile infectioase sunt tulburari cauzate de microorganisme patogene (de exemplu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti) care pot fi transmise direct sau indirect din diferite surse (de la o persoana la alta, de la animale, din mediu, alimente, apa etc). Unele infectii pot fi daunatoare, dar unele pot fi inofensive, insa toate pot fi prevenite. Anumite grupe de pacienti, inclusiv femeile insarcinate, pot fi, de asemenea, mai susceptibile la infectii.
Sepsisul este o afectiune care pune viata in pericol, cauzata de un raspuns neobisnuit de sever la o infectie. Duce la inflamatie severa in organism si, potential, la insuficienta de organ si risc de deces. Este important sa incercati sa preveniti infectiile in timpul sarcinii pentru a minimiza riscurile atat pentru mama, cat si pentru copil.
Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Foto fr si main: SNeG17 /Shutterstock
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani