Exercitiile fizice moderate reduc efectele oboselii. 3 sedinte pe saptamana a cate 25 de minute de mers pe bicicleta sunt suficiente pentru a scapa de oboseala si a reveni la un ritm de viata normal. Plimbarile in aer liber sau exercitiile de aerobic pentru incepatori pot, de asemenea, reduce oboseala cu pana la 65%.

Comunicat de presa

Oboseala cronica a devenit una dintre afectiunile secolului 21. Ritmul sarcinilor zilnice la care suntem supusi este alert, iar de cele mai multe ori timpul alocat vietii personale este extrem de redus, ceea ce determina aparitia oboselii.

Un studiu recent arata ca, in cazul sindromului oboselii cronice, in organismul nostru scade nivelul cortizolului, hormonul responsabil de combaterea stresului. In aceasta situatie, odihna nu mai este suficienta pentru a ne relaxa si uneori este necesara consultarea unui specialist. Insa, atunci cand vorbim de forme usoare ale oboselii sunt suficiente si chiar recomandate remediile naturale pentru a ne recapata vitalitatea si buna dispozitie.

Pentru a ameliora efectele unei vieti agitate este recomandata trecerea la un mod de viata mai putin stresant, cu un program de lucru rational, cu pauze si mai ales exercitii fizice regulate. De asemenea, este important sa apelam la remedii naturale, la indemana noastra, pentru a preveni oboseala, cum ar fi: un somn odihnitor, o alimentatie variata si echilibrata, exercitii fizice regulate, o cana de cafea solubila bauta dimineata sau in pauza de dupa-masa.Pentru mesele principale, puteti alege condimente cu proprietati benefice asupra starii de oboseala, precum salvia sau scortisoara. De asemenea, un somn odihnitor se produce intotdeauna inainte de miezul noptii, iar pentru a-l obtine, un dus racoritor sau o baie cu particule de minerale active sunt sugestii mereu la indemana.

Majoritatea persoanelor care se declara obosite si lipsite de energie nu se mai simt in stare sa sustina un efort fizic. Insa, un studiu mentionat de Nescafe, realizat de Universitatea din Georgia, Statele Unite ale Americii, a relevat faptul ca dimpotriva, exercitiile fizice moderate reduc efectele oboselii. Conform specialistilor, 3 sedinte pe saptamana a cate 25 de minute de mers pe bicicleta sunt suficiente pentru a scapa de oboseala si a reveni la un ritm de viata normal. Plimbarile in aer liber sau exercitiile de aerobic pentru incepatori pot, de asemenea, reduce oboseala cu pana la 65%.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

“Oboseala apare in perioadele foarte aglomerate, in care avem foarte multe activitati de finalizat sau atunci cand nu ne odihnim suficient. Pentru a ne asigura un somn odihnitor si o stare de bine este recomandat consumul de alimente proaspete si efectuarea de exericitii fizice. De asemenea, o cana de cafea solubila 100% naturala poate fi un stimulent pentru corpul si mintea noastra, atunci cand acestea sunt foarte solicitate”, declara Elena Casapu, specialist Nescafe in nutritie.

Cafeaua solubila 100% naturala, consumata in cantitati moderate, se numara printre produsele care pot contribui la prevenirea oboselii. Studiile au aratat ca persoanele care beau o cafea dupa masa se simt mult mai bine si se pot concentra mai usor asupra activitatilor pe care le au de indeplinit. Dupa amiaza nu mai avem acelasi ritm dinamic din timpul diminetii, fiind recomandat un stimulent, precum o cana de cafea solubila.

Foto: Hepta.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri